FunX

Angelique Koopmans: ''ik hou ervan om van niets, iets te maken''

  1. Newschevron right
  2. Angelique Koopmans: ''ik hou ervan om van niets, iets te maken''
Als echte carrièrevrouw weet Angelique Koopmans van doorzetten. Ze werkte zich op van medewerker bij Pinnacle Micro Europe tot aan manager bij Kluwer B.V., om vervolgens CEO van haar eigen succesvolle onderneming, SheSuit te worden. Ze schoof aan bij Dionne en Serkan en vertelde haar inspirerende levensverhaal.


Carrière
Angelique Koopmans groeide op in Driebergen. Als kind hield ze van lezen en was ze erg sportief. Zo heeft ze op hoog niveau softbal gespeeld bij HSV Phoenix in Zeist. Ze mocht zichzelf jarenlang de pitcher van het damesteam noemen. Driebergen was niet groot genoeg voor haar en dus besloot ze op haar 18e te verhuizen naar Leiden. Hier ging ze geschiedenis studeren aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar studie werkte ze als stewardess en vloog ze de hele wereld rond. Haar studie rondde ze succesvol af en ze ging aan de slag bij Pinnacle Micro Europe. Door haar gedrevenheid maakte ze snel carrière en schopte ze het snel tot manager. Vervolgens kwam ze terecht bij Peek Traffic en belandde ze na vijf jaar bij Kluwer B.V. Toch was dit niet helemaal wat ze wilde.

SheSuit

Angelique was gefascineerd door het idee van goedgevormde mooi passende maatpakken. Ze kwam alleen van een koude kermis thuis toen ze erachter kwam dat er nergens maatpakken voor vrouwen werden verkocht. Dit was het moment waar het idee voor SheSuit was geboren. SheSuit ontwerpt maatpakken speciaal voor vrouwen, zo is er onder andere een maatpak ontworpen voor onze minister van Defensie, Jeanine Hennis-Plasschaart. Afgelopen jaren heeft Angelique Koopmans erg veel succes gekend, ze is dan ook genomineerd voor de Red''s Hot Woman Award in de categorie ondernemen. Mocht ze deze prijs winnen, dan mag ze zichzelf de meest inspirerende vrouw van 2012 noemen.

Klik op de play knop en luister de uitzending met Angelique Koopmans terug!

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/hi5/hi5_201212091700.mp3{/audio}

Ster advertentie
Ster advertentie