FunX

Natural hair kapper Anoeska Schmidt: ''Ik vind het zonde dat veel zwarte kappers zich richten op Europees haar.''

  1. Newschevron right
  2. Natural hair kapper Anoeska Schmidt: ''Ik vind het zonde dat veel zwarte kappers zich richten op Europees haar.''

Natural black hair... Het wordt steeds populairder, maar toch zijn er weinig kappers die zich specifiek hierop richten. De liefde voor natural hair kreeg Anoeska Schmidt van haar tante Shirley. Haar oma gaf haar vervolgens de mogelijkheid om een stoel te huren in haar schuur, waardoor ze het kappersvak volledig onder de knie kreeg. Dit leidde uiteindelijk tot haar eigen onderneming: The Natural Nation. Anoeska Schmidt kwam langs in WorX om te praten over haar passie.

''Ik vind het zonde dat veel zwarte kappers zich richten op Europees haar.''

Gaddafi

Anoeska is niet alleen streng voor zichzelf, maar ook voor de mensen met wie ze samenwerkt. Ze wordt door haar collega's dan ook vaak Gaddafi genoemd.

''Ik zie alles, ik wil alles perfect hebben. Ik kan best wel doordrammen.''

icoon

Ondanks dat mensen vaak denken dat er weinig mogelijkheden zijn voor zwart haar, wil Anoeska benadrukken dat het tegenoverstelde waar is. Dat bewijst ook Anoeska's icoon Erykah Badu.

''Al sinds ik 12 ben is zij mijn ultimate hair icon. Haar haar is gewoon kunst.''

Trends van 2017

Eva was natuurlijk ook benieuwd wat dé trends van het nieuwe jaar worden. Anoeska verwacht dat de free-form locs (denk: The Weeknd!) nog populairder zullen worden onder mannen. Ook de cornrows én de patroontjes in je haar komen terug in 2017.

''Figuurtjes in je haar was populair in de bubbling tijd. Bubbling komt ook terug, net als die patronen in je haar. Het lijkt weer helemaal samen te komen.''

Words of Wisdom

Elke week eindigt Eva haar show met de Words of Wisdom van de uitblinker van de week. Volgens Anoeska is het belangrijk dat je jezelf doelen stelt: het maakt niet uit hoe je er komt, als je maar weet waar je naartoe wilt!

''Geloof in jezelf. Nee bestaat niet! Gewoon doen.''

Ster advertentie
Ster advertentie