FunX

Nederlandse producer Roselilah genomineerd voor een Grammy Award

  1. Newschevron right
  2. Nederlandse producer Roselilah genomineerd voor een Grammy Award

De genomineerden van de Grammy Awards zijn vandaag bekendgemaakt. Het album van 21 Savage, I Am > I Was is een van de genomineerden in de categorie Best Rap Album. Wat maar weinig mensen weten, is dat de Nederlandse producer Roselilah de track 4L die daarop staat, samen met Kid Hazel heeft geproduceerd.

"Ongelofelijk"

Vanessa en Giorgio belden met de trotse producer Roselilah die vertelde dat ze het prachtige nieuws nog steeds geen plekje heeft kunnen geven: "Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik kreeg het via de DM doorgestuurd toen iemand mij feliciteerde. Ik zag toen inderdaad dat het album was genomineerd. Ik ben nog steeds shook. Het is ongelofelijk."

Sliden in de DM

Maar hoe komt een Nederlandse producer op het album van een beroemde Amerikaanse rapper? Heel simpel: ze gleed in de DM van producer Kid Hazel. "Ik vroeg of hij wilde samenwerken en hij zei let's go." Later ontdekten ze dat ze bij dezelfde jongen in de klas hadden gezeten. "Toen wisten we zeker dat we moesten samenwerken. Het was twee uur in de nacht en een week later stuurde hij een filmpje dat Savage daarop aan het bouncen was. Echt superweird."

Nieuwe tunes

Begin Roselilah alvast te volgen als je dat nog niet doet, want er gaat heel veel nieuwe muziek aankomen. Ze heeft al een tune geproduceerd voor op het album van Ronnie Flex. Ook komen er veel buitenlandse producties aan, maar daar mag ze helaas nog niets over zeggen.

Ster advertentie
Ster advertentie