FunX

De magische krachten van muziek

  1. Newschevron right
  2. De magische krachten van muziek
De meeste mensen luisteren naar muziek voor hun ontspanning, of worden gedragen op de dansvloer door muziek. Maar er zijn ook mensen die vanwege hun geestelijke, of fysieke aandoening heel veel hebben aan muziek in de vorm van therapie. In deze show ontdekte Manu een aantal leuke feitjes over wat muziek met het brein doet.

Info gasten:
Manu ging in gesprek met Muziektherapeute Barbaravan der Vaart die tekst en uitleg gaf over hoe haar muziektherapie er in de praktijk uitziet. Ze geeft o.a. ook therapie aan mensen die lijden aan Afasie, een aandoening waarbij het niet meer lukt te praten,maar waarbij het nog wel lukt te zingen.

Prof. Henk Smeijsters doet al jarenlang onderzoek naar de effecten van muziektherapie op patienten. Mensen met een lichamelijke handicap, autisme, of dementie zijn allemaal mensen die zeer geholpen zijn bij muziektherapie.

Wout Kwakernaat is zelf een ervaren musicus en runt een musiekschool. In Spoken vertelde hij over hoe het menselijke brein muziek verwerkt.

De MC van deze week is Bagga. Hij dropte onlangs zijn debuut ep "Hoog", en legt uit hoe zijn muziek ook van therapeutische waarde is geweest in zijn leven.Download hier de show!

Ster advertentie
Ster advertentie