FunX

Is dom het nieuwe slim?

  1. Newschevron right
  2. Is dom het nieuwe slim?
Als je dom bent maak je tegenwoordig kans om een celebrity te worden. De nieuwe lichting "BN-ers" bestaat uit reality sterren en verwende kinderen. Blijkbaar loont het om dom te zijn of dom te doen. Altijd handig als je als ouders probeert om je kinderen wijs te maken dat school belangrijk is voor je toekomst.


Reality

De realiteit is tegenwoordig simpel. TV-makers zoeken groepen jongeren die bereid zijn om zich te misdragen voor TV camera's. Blijkbaar was het ze opgevallen dat de meest besproken scenes uit series als Big Brother vooral te maken hadden met sex en drank.

Na het succes van Jersey Shore kon Nederland natuurlijk niet achterblijven met series als "Oh Oh Cherso", "Dames en heren in de dop" en "Echte meiden in de Jungle". Neuken, zuipen en vechten staan centraal.Realiteit

Dat een hoop van deze series worden "gescript" houdt in dat een hoop situaties in scene worden gezet. In "Take me out" zitten een hoop mensen al lang in een goede relatie. In series als "Jersey Shore" worden sommige vechtpartijen van te voren besproken. TV draait immers om de kijkcijfers. De realiteit wordt soms ook te heftig, dus kan het zijn dat iemand als "Tijgertje" uit de serie wordt gezet omdat ze toch iets te grof was voor de rest.Waarom?

Maar waarom kijken we eigenlijk naar deze mensen. Voelen we ons beter als we kijken naar domme mensen? Wordt domheid verheerlijkt? Is hersensloos staren de beste manier van ontspannen of zijn de normen en waarden zo verslapt dat dit nu normaal is.

Ouderen maken zich druk dat dit de nieuwe maatschappelijke maatstaven zijn en mensen van Oh Oh Cherso wanen zichzelf echt populair, maar wat is de waarde hier uiteindelijk van? Een beetje geld en een tijdelijke hoeveelheid aandacht? En hoe leg je je kinderen later uit dat mamma die slet van TV was?
Ster advertentie
Ster advertentie