FunX

SPOKEN: Diepe trauma's bij ex-soldaten

  1. Newschevron right
  2. SPOKEN: Diepe trauma's bij ex-soldaten
Manu spreekt in Spoken met oud-militair Adje Anakotta over de psychische schade die de voormalig Dutchbatter opliep na zijn uitzending naar Bosnie Srebrenica in 1995. Uit onderzoek is gebleken dat gemiddeld vijftien tot twintig procent van de uitgezonden militairen psychische schade oploopt. Ongeveer vijf procent van hen lijdt zelfs aan een ernstige vorm van PTSS, Post Traumatische Stress Stoornis. Maatschappelijk werker Margriet Wiering die o.a. Adje begeleidt om op een goede manier om te gaan met zijn PTSS, schuift in het eerste uur aan.

Duidelijke Taal

Er zijn maar weinig MC’s in Nederland die zoveel albums en mixtapes droppen als Dion Masé. Op zijn verjaardag, volgende week op 2 maart zal hij alweer zijn volgende mixtape "Minder Emo, Meer Feno" droppen. Manu vraagt hem in de rubriek Duidelijke Taal naar zijn favoriete lyricale performance.

Ethisch Bankieren

Het zou zomaar kunnen dat met jouw spaarcentjes geinvesteerd wordt in zaken die het daglicht eigenlijk niet kunnen verdragen. Moeten banken niet veel meer aan banden worden gelegd aangaande de handel waar ze in investeren? Manu spreekt met Willemijn de Jong van de Eerlijke Bankwijzer en George Müller, schrijver van het boek "Waardenloos. Banking on ethics" over de bankensector en de grote ethische slag die er nog te behalen valt.

SPOKEN-voordracht

Vorige week was zijn crewbroeder Menna al huisdichter en nu nam hij het dichterlijke stokje over: Brett Spitt. Rapper uit de crew Zolarsem die onlongs nog hun album De Opstand uitbracht schreef speciaal voor deze uitzending een Spook over ethisch bankieren en droeg het genadeloos hard voor.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201302242100.mp3{/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)

Uur 1

Raekwon - Soldiers Story
Pharoahe Monch - Damage
Killarmy - Fair, Love & War
Erykah Badu - Soldier
Dion Masé Ft. Spreej - Daarheen
Curtis Mayfield - Move On Up (Duidelijke Taal: Dion Masé)
Brother Ali - Mourning In America
Lupe Fiasco Ft. Guy Sebastian - Battle Scars
Joel Ortiz - Soldier

Uur 2

Wu-Tang Clan - C.R.E.A.M.
Kool G. Rap - Money In The Bank
Smiley & Blaxtar - Big Money Bags
Lil' Wayne - Got Money
50Cent - Straight To The Bank
Zolarsem - Loonslaaf
SPOKE": Brett Spit
Cunninlynguists - Shattered Dreams
Young Jeezy - Circulate
Mojo Morgan Ft. Wyclef Jean - Million $ Check
Ster advertentie
Ster advertentie