FunX

Henkie T dropt nieuw album 'Netwerk' vol gekke samenwerkingen

  1. Newschevron right
  2. Henkie T dropt nieuw album 'Netwerk' vol gekke samenwerkingen

Henkie T dropte het afgelopen jaar zijn soloalbum Visionair en scoorde hit na hit met tunes als DomDoen en Snelle Jongen Dunne Jasje. Nu is hij weer terug met een gloednieuw album genaamd Netwerk dat binnen enkele uurtjes al meer dan 10 miljoen keer is gestreamd. De rapper was vanochtend te gast in Start met Fernando om te praten over zijn nieuwe album.

'Your network is your net worth'

Het nieuwe album heet Netwerk en dat is niet zomaar. Henkie heeft namelijk daadwerkelijk gebruikgemaakt van zijn eigen netwerk. Zo zijn er gekke samenwerkingen op terug te vinden met onder anderen Qlas & Blacka, Lijpe, Yssi SB en Frenna. "Ik had deze tracks eigenlijk al. Het was nu de vraag wie ik op de juiste track ging zetten. Het proces is altijd heavy, maar uiteindelijk is het gelukt. [...] Netwerken is heel belangrijk. In het Engels zeggen ze ook wel: 'Your network is your net worth'. Overal waar je komt zou je moeten connecten en netwerken met mensen, dat is belangrijk."

Sinds het starten van zijn eigen label Quatro Vision leeft Henkie natuurlijk niet alleen het leven van een artiest, maar ook die van een zakenman. "Ik moet ook business-minded zijn nu ik veel in contact kom met businessmensen zoals platenbazen. Dat is toch anders dan wanneer je alleen artiest bent. Je moet je aanpassen." Spijt van zijn keuze heeft de rapper in ieder geval zeker niet. "Ik ben heel blij, omdat ik veel dingen leer en ervaring opdoe."

Lijpe

Henkie is blij met alle tracks op het album, maar hij merkt al dat de fans vooral heel hyped zijn over een bepaalde tune, namelijk Roadrunner met Lijpe. "Als je een sessie hebt met deze man, dan moet je voorbereid zijn en jezelf van je beste kant laten zien. Je moet weten dat je je bars klaar hebt liggen. Lijpe is een beest in de studio man. Hij schudt de woorden letterlijk uit zijn mouwen, no cap."

funxvideo_5f3f972dbf08b

'Enge dingen'

Henkie kan nog niet veel verklappen, maar hij kan nu al gekke dingen beloven voor de toekomst. "Er is veel gaande achter de schermen. Binnenkort komen er een paar enge dingen." Tot die tijd kunnen we in ieder geval genieten van Netwerk. Check 'm hieronder.

Ster advertentie
Ster advertentie