FunX

Emine Bozkurt gaat graag de politieke strijd aan

  1. Newschevron right
  2. Emine Bozkurt gaat graag de politieke strijd aan
Vanwege de kabinetsformatie is politiek nu een hot topic. Maar niet alleen in Nederland worden besluiten genomen die invloed hebben op je dagelijkse leven, ook in het Europees Parlement worden wetten gemaakt. Emine Bozkurt is Europarlementariër die vecht voor gelijke rechten van iedereen, ongeacht ras, geloof of levensovertuiging. Op zondag 10 oktober was ze te gast in Hi5 en nam ze een vacature mee voor een stageplek bij haar werkgroep Antiracisme en Diversiteit.

Commissies
Emine wist al jong dat ze iets wilde doen met 'Europa'. Na de middelbare school koos ze dan ook voor Europese Studies. Ze werd medewerker op het Duitse Consulaat en werkte daarna als voorlichter bij de Nederlandse Moslim Omroep en het Rathenau Instituut. Uiteindelijk kwam Emine in 2004 terecht in Brussel als lid van het Europarlement voor de PvdA. Daar maakt ze deel uit van verschillende commissies, zoals Burgerlijke vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken.

Stageplek Brussel
Hoe een werkdag voor Emine als Europarlementariër er uitziet, wat ze mensen wil meegeven en waarom ze wel eens gefrustreerd raakt tijdens haar werk, vertelde ze op zondag 10 oktober in Hi5. Ook nam ze een vacature mee van een van haar werkgroepen in Brussel. Luisteraar Fadoua is derdejaars studente Europese Studies en zag die stageplek wel zitten.

Dit zijn de tips die sollicitatiedeskundige Dorothé Alfrink gaf aan Fadoua en Emine:
On-air feedback aan luisteraar Fadoua
Fadoua heeft een lekkere vlotte babbel. Dat ze gemotiveerd en gedreven is, heeft ze al getoond door on-air het gesprek aan te gaan.
Tip:
Bereid je meer voor op wat je inhoudelijk gaat zeggen en probeer aan de hand van concrete voorbeelden jouw toegevoegde waarde aan te tonen voor de stageplaats.
On-air feedback aan werkgever Emine
De vragen "Wat zou je graag willen leren?" en "Wat zou je in de toekomst willen doen?", zijn twee goede vragen. Hiermee haal je de gedrevenheid van de sollicitant goed naar boven.
Tip:
De stage bij de intergroep Antiracisme en Diversiteit is heel mooi. Door daar meer op in te gaan, had je kunnen horen waarom Fadoua deze stageplaats zo graag wil bemachtigen, los van het feit dat het interessant is om stage te lopen bij het Europees Parlement.

Hieronder hoor je het hele sollicitatiegesprek en of Fadoua in januari richting Brussel gaat!

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201010101700.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie