FunX

Nicky Romero: "Rihanna heeft geweldig charisma"

  1. Newschevron right
  2. Nicky Romero: "Rihanna heeft geweldig charisma"
Nicky Romero is terug in Nederland en daarom kwam de dj langs in de Weekend WaX. De internationale topdj vertelde over zijn samenwerking met Rihanna, een indrukwekkende reis naar Australië en tot slot vertelde hij over zijn nieuwe singles en producties.

Rihanna

Het afgelopen jaar heeft Nicky Romero meerdere succesvolle singles geproduceerd en uitgebracht. Zo is zijn track Toulouse genomineerd voor twee prestigieuze IDMA awards. Ook de huidige nummer #1 uit de FunX Dance Top 20 mag er zijn: I Could Be The One met Avicii. Toch heeft hij de beste herinneringen overgehouden aan de samenwerking met Rihanna. "Als je Rihanna hebt ontmoet, dan is iedereen die je daarna tegenkomt wel cool, maar je bent niet meer zo snel onder de indruk. Naast haar muzikale talenten heeft ze zo'n geweldig charisma." Nicky maakte samen met Riri de track 'Right Now' en werkte ook mee aan 'Fresh Off The Runway'.

Excentriek

Nicky vertelt bij FunX dat hij omvergeblazen is door de 'coolheid' van Rihanna. "Rihanna is relaxed en weet precies wat ze wil." Hij snapt dat mensen haar excentriek vinden, maar de dj zegt ook dat ze heel goed weet wat ze doet: "Mensen die zo'n grote carrière hebben zoeken een andere mensen om hun ei kwijt te kunnen, zoals een topless foto."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F77792446"></iframe>
{/source}

Australië

Het optreden dat Nicky onlangs gaf in Australië vond hij extra leuk, omdat hij twee jaar geleden nog vrij onbekend was in het land van down-under. "Nu wilden mensen op de meest rare plekken met mij op de foto." De Nederlandse dj vertelt dat hij zich in Australië een echte wereldster voelde: "We traden op voor vijftien- a zestienduizend mensen, maar bij de act voor mij was het leeg en bij de act na mij ook."

Nieuwe singles

Vandaag komt Nicky Romero's nieuwe single 'Still The Same Man' uit. De funky track is een samenwerking met Nilson en John Christian. Daarna releast Nicky de track Symphonica bij zijn eigen Protocol Records met een bijbehorende videoclip. De dj gaat de track live doen op het Ultra Music Festival in Miami. Voor Symphonica heeft de topdj samenwerkt met een muzikant die al vijf Grammy's op zijn naam heeft staan, maar namen noemt hij nog niet.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F76089661&amp;color=ff6600&amp;auto_play=false&amp;show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Nederland

Nicky Romero is momenteel voor een maandje in Nederland en gaat in die periode vooral veel produceren. Hij heeft namelijk nog veel werk liggen voor Rita Ora, Rihanna en Ne-Yo. Ook heeft de dj onlangs een remix gemaakt voor David Guetta en Usher's single Rest Of My Life. Mede dankzij al zijn internationale succes, mag Nicky binnenkort een masterclass geven op de Dancefair. Hij vertelt dat hij een eigen track gaat ontleden en 400 a 500 jongeren daarbij uitleggen welke keuzes hij maakt en waarom. "Ik ga vertellen hoe je aan zoiets begint, hoe een bass in elkaar zit en waarom gebruik je die ene kickdrum wel gebruikt en een ander niet," aldus Nicky.Ster advertentie
Ster advertentie