FunX

Een zwarte stem en MJ bij Lijn5 met Farid & Sticks

  1. Newschevron right
  2. Een zwarte stem en MJ bij Lijn5 met Farid & Sticks
Mensen zijn er in allerlei soorten en maten, maar zijn al deze groepen ook vertegenwoordigd in de media? Je ziet voornamelijk blanke mensen en dan vaak hetero en rond de 30-40 jaar. Voor Anousha Nzume en Clark Accord is dit onacceptabel. Wat zij hieraan willen doen, dat hoor je deze woensdag op Lijn5 met Farid & Sticks. Ook te beluisteren via de kabel. Ook hoor je de eerste allochtone korpschef bij de politie: Martin Sitalsing over zijn nieuwe functie.


Sticks is een weekje op vakantie en dus praten Farid & Djef met Clark Accord, schrijver en columnist, over de beeldvorming van zwarte Nederlanders. Volgens hem zijn zij ondervertegenwoordigd op de televisie. Terwijl 'wij', zo zegt Clark, net zo goed meebetalen aan de belasting die de televisie betaalt als de blanken.

Just Like U
Ook spreken we Anousha Nzume: actrice, presentator, cabaratier en producer. Zij heeft samen met jongeren de documentaire 'Just Like U' gemaakt, een documentaire waarin 11 jongeren hun verhaal doen over seks, liefde en wat zij daarvan vinden.

Black Ink
Clark en Anousha hebben samen ook Blank Ink opgericht, een 'maandelijkse talkshow gepresenteerd door schrijver Clark Accord waarin de zwarte identiteit van Nederland centraal staat.' Daarover zullen ze ook het een en ander toelichten.

Een Surinaamse korpschef
Het mag nu wel duidelijk zijn dat de zwarte Nederlander onzichtbaar is in ons land. En daar moet verandering in komen. De politie Twente doet een goede eerste stap in de richting met hun kersverse Surinaamse korpschef. Het gaat hier om Martin Sitalsing en hij is de eerste korpschef van Nederland die niet van Nederlandse afkomst is. Wij vragen ons af hoe hij zich voelt in een hoge functie in een blanke wereld. We zijn benieuwd..

Michael Jackson
Zoals iedereen weet is Michael Jackson afgelopen donderdagavond overleden. Bij Lijn5 kunnen we dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en wij zullen dan ook het laatste uur een mix van de King of Pop draaien.

Hier alvast een voorproefje van de documentaire van Anousha Nzume, 'Just Like U'

{youtube}6O9cPj5MhSg{/youtube}

Ster advertentie
Ster advertentie