FunX

Zo denkt Okkie Durham a.k.a. de Van Gogh-rover over snitchen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Zo denkt Okkie Durham a.k.a. de Van Gogh-rover over snitchen

Iemand snitchen is voor velen no go. Maar volgens 'Meesterdief Okkie' - zoals hij zichzelf noemt - gebeurt het toch best veel. Hij staat bekend als dé 'beroepsinbreker' van Nederland en stal in 2002 twee peperdure Van Goghs uit het museum. Hij belde onverwachts naar de show TopiX waarin de volgende vraag behandeld werd: 'is snitchen de oplossing tegen zware criminaliteit?'

de tel kwijt

Okkie Durham liet zijn mening over snitchen horen, maar FunX-dj Natasja had daar haar vraagtekens bij. Ze besefte pas later in het gesprek dat ze de Van Gogh-rover aan de lijn had.

"Iedereen zegt altijd, ik snitch niet of ik snitch wel, maar het heeft ermee te maken of je onder druk wordt gezet. Als jou levenslang staat te wachten of iemand komt met een deal naar je toe, dan heb je misschien wel zoiets van: kan mij het schelen, ik doe het gewoon. Ik ben veroordeeld voor de beroving van het Van Gogh-museum. Ik weet niet beter, je wordt altijd verraden. Ik ben de tel inmiddels kwijt."

niet raar

Hoewel iemand snitchen dus als een no go wordt beschouwd, is het in bepaalde gevallen bijna niet meer dan logisch. Natasja's reactie op wat Okkie te vertellen had: "Maar Okkie, je was gewoon verkeerd bezig. Dan is het toch niet zo raar dat iemand aan de bel trekt en zegt, hier moet het stoppen. Dit is klaar, je bent gewoon in overtreding." Zijn antwoord: "Ja, dat klopt."

Ster advertentie
Ster advertentie