FunX

Waarom je de jonge r&b-artiest Mpes in de gaten moet houden

foto: YouTube: RotterdamAirlines
  1. Newschevron right
  2. Waarom je de jonge r&b-artiest Mpes in de gaten moet houden

Het zou goed kunnen dat je de naam Mpes wel kent. De Rotterdamse r&b-artiest deed in 2017 mee aan FunX Talent. Tegenwoordig is de 21-jarige ook te horen op FunX met zijn track Kloppen met Kevcody. Deze track staat op zijn debuut-EP Moodswings. De EP haalde al meer dan een miljoen streams na twee weken en dit smaakt naar meer voor de jonge artiest.

Moodswings

Na jaren alleen maar singles gedropt te hebben, bracht Mpes begin maart eindelijk zijn debuut-EP Moodswings uit. Op de EP staat onder andere de track Kloppen met Kevcody. Ook werkte hij voor de EP samen met Zefanio, Quessswho, Sevirio en Jozo. Met die laatste twee maakte hij de tune Moodswings.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Social media

Mpes is volledig op eigen houtje in de muziekwereld terecht gekomen. “Het is allemaal heel nieuw voor mij. Ik maakte hiervoor gewoon muziek in mijn kamer, eigenlijk nog steeds. Ik denk dat ik in de muziekwereld terecht ben gekomen omdat ik gewoon steeds bleef droppen. Omdat ik veel dingen online gooi, gaan mensen me zien.”

Van alle markten thuis

Mpes is van alle markten thuis. Hij produceert al zijn muziek helemaal zelf. Ook kan de jonge artiest meerdere instrumenten bespelen. Zo kan hij overweg met de drums, gitaar en piano.

FunX Talent

In 2017 deed Mpes mee aan FunX Talent. Ook daar heeft hij een grote stap gezet naar waar hij nu is. “Ze hebben niet concreet gezegd dat dat de reden was, maar ik denk dat Rotterdam Airlines mij hebben getekend door mijn deelname.” Het EP is wel het laatste project dat hij met het label van Jairzinho heeft gemaakt. “We hebben gezamenlijk afgesproken dat ik nu mijn eigen pad ga bewandelen.” Zegt Mpes er zelf over.

Nieuwe single

Hij gaat dus vanaf nu zelfstandig verder met muziek uitbrengen. In deze tijden van quarantaine is hij heel veel muziek aan het maken en zegt hij ook een single te gaan uitbrengen. “Ik kan in principe gewoon bewegen op eigen kracht. Ik wil in ieder geval binnenkort een single gaan droppen.”

Toekomstplannen

Zijn toekomstplannen heeft Mpes nog niet precies uitgestippeld. Wel zijn er een paar samenwerkingen die hij graag zou willen doen. “Ik zou graag nog met Spanker willen werken. Ik vind hem echt hard.” Ook een samenwerking met Ronnie Flex klinkt hem niet verkeerd in de oren. “Hij heeft natuurlijk wel echt iets neergezet met zijn muziek in Nederland.” Verder heeft Mpes geen concrete plannen, naast het uitbrengen van veel singles. “Ik laat het allemaal op me afkomen.”

Ster advertentie
Ster advertentie