FunX

Wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven klaar voor het witte doek

  1. Newschevron right
  2. Wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven klaar voor het witte doek

Wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven hoopt op een aanbieding uit de Amerikaanse filmwereld. Dat vertelde hij vanmorgen aan Fernando in Start. Afgelopen vrijdag versloeg de Brabantse vechtsporter zijn Roemeense tegenstander Benjamin Adegbuyi in de eerste ronde.

2016

Rico vertelde dat hij eerst gaat genieten van de kerstdagen met zijn familie, maar de plannen voor daarna lopen ook door. "We hebben al wat aanbiedingen voor volgend jaar en ik heb heel toevallig net een auditie gedaan voor een grote Amerikaanse film. Ik mag er nog niets over zeggen, maar ik hoop dat het doorgaat."

Droom

Het resultaat van het afgelopen duel kwam zelfs voor de 26-jarige als een verrassing. "De dagen voor de wedstrijd gaan er honderdduizenden scenario's door mijn hoofd. Ik had alles verwacht, behalve dit. Vijf jaar heb ik moeten wachten om voor mijn thuispubliek mijn titel te mogen verdedigen en dan sla je je tegenstander na twee minuten knock-out. Dat is een droom die uitkomt."

"Ik voelde mij Justin Bieber"

De ontlading na de wedstrijd was volgens Rico nog groter, omdat hij voor de wedstrijd zijn waardering voor de fans nog niet kwijt kon. "Als ik op de catwalk sta en mijn muziek opkomt, dan probeer ik niet teveel om mij heen te kijken, te focussen op de taak die voor mij staat en wat er moet gebeuren. Maar ik voelde mij gewoon Justin Bieber. Ik zag al die telefoonlichtjes, iedereen was aan het filmen en ik was helemaal aan."

Beluister hieronder het hele interview met Rico Verhoeven

Ster advertentie
Ster advertentie