FunX

MasterPeace: Music above Fighting

  1. Newschevron right
  2. MasterPeace: Music above Fighting
De wereld staat zaterdag 21 september in het teken van de Internationale dag van Vrede. Om 21.00 uur is Veronica de plek waar de muzikale vredesmovie MasterPeace: Music above Fighting te bekijken is. Daarin reist Roel Van Velzen met zijn band naar Congo om het podium te delen met de 16-jarige Congolese ster Innocent Balume.

Inspirerend

MasterPeace oprichter Ilco van der Linde vertelde vanochtend bij FunX hoe de muziek die ze samen maken mensen inspireert: "Het geeft je kippenvel, geeft een associatie, het is onvoorstelbaar wat artiesten kunnen doen." Ook liet hij wat meer los over de film die zaterdagavond te zien is op Veronica.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.



Helden

In de film praten Roel en Innocent samen met de meegereisde Saar Koningsberger over de gewapende conflicten, maar spreken ze ook de lokale helden van MasterPeace die voor vrede vechten. Zo kwam Saar in contact met een meisje dat op haar twaalfde was verkracht door een groep rebellen en raakte ze zwanger van één van die jongens. "Nu heeft ze een kind van drie, waar ze zich helemaal voor inzet."



MasterPeace

Op het Utrechtse Festival De Basis brengt Karsu Dönmez zaterdag voor het eerst het MasterPeace lied ten gehore met het Metropole Orkest. Ze had opstartproblemen tjidens het schrijven van het vredeslied, maar dankzij oprichter Ilco kwam het allemaal goed: "Hij stuurde mij een mailtje terug met jonge kinderen in een oorlogssituatie en zo begon de eerste tekst - Wait don't walk away, stand still right where you are. Stop and take a look to those eyes for a while, Everybody sees something else, I just see fear I've never felt, I wonder what you see in those eyes, A soul who's trying to survive."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie