FunX

'Joran van der Sloot moet levenslang krijgen'

  1. Newschevron right
  2. 'Joran van der Sloot moet levenslang krijgen'
Zijn naam staat deze week weer op de voorpagina van alle nieuws-sites. Joran van de Sloot heeft donderdag bekend dat hij de Peruaanse Stephanie Flores heeft omgebracht. In de FunX-show CritiX reageerden luisteraars fel op dit nieuws. "Laat hem maak lekker verotten in een Peruaanse cel!"

Een overgrote meerderheid vind dat Joran gewoon in Peru berecht moet worden. Nederland heeft ook geen uitleveringsverdrag met het land. Op FunX.fm en de FunX-App waren de meeste luisteraars het oneens met de stelling 'Joran van der Sloot moet volgens het Nederlandse rechtssysteem worden gestraft'.

Eis

De rechtbank in Lima laat deze vrijdag weten wat voor celstraf Joran krijgt. De eis is 30 jaar. FunX-luisteraar Mirjam uit Amsterdam: "Als ik alles naast elkaar leg, vind ik 30 jaar te weinig. Die man zou levenslang moeten krijgen."

Verenigde Staten

De Verenigde Staten heeft een uitleveringsverzoek ingediend. Joran wordt daar ondermeer verdacht van afpersing. Oisin: "Ik denk dat hij beter af is in Peru. Joran is twee meter lang en de Peruanen zijn over het algemeen een stuk kleiner. In Amerika is dat anders."

Een bekende van Joran

Op Facebook.com/FUNXFM staan 77 reacties op de stelling. Een bekende van Joran reageert: "Ik ken Joran een klein beetje. (..) Ik keur niet goed wat hij heeft gedaan. Maar hij is en blijft Nederlander. En ik vind alles nog steeds een raar verhaal."

Wat vind jij? Wat voor straf verdient Joran van der Sloot?

Ster advertentie
Ster advertentie