FunX

CritiX: Verboden te roken onder werktijd

  1. Newschevron right
  2. CritiX: Verboden te roken onder werktijd
Een bedrijf in Sliedrecht legt werknemers een boete van 100 euro op wanneer ze roken buiten hun pauzes. Zo willen ze hun werknemers helpen gezonder te leven en het verschil tussen rokers en niet-rokers verkleinen. Zit jij door te werken, gaan zij weer even 'een sigaretje roken', maar ze krijgen wel hetzelfde betaald als jij! In CritiX bespraken we daarom de volgende stelling: Rokers moeten salaris inleveren voor elke sigaret die ze buiten hun pauze roken!

Reactie

Van de FunX-luisteraars was een kleine meerderheid van 55 procent het eens met de stelling. Rokers moeten dus salaris inleveren voor roken onder werktijd. Lees hieronder een aantal reacties die binnenkwamen via FunX Facebook en Twitter.

Bart:
Dan moet je ook inleveren als je staat te kletsen bij de koffieautomaat.
Esther: Roken moet je in je pauze doen! Dan tril je maar lekker je je kantoortje uit, van het nicotinetekort, had je niet zo dom moeten zijn om te gaan roken.
Cor: Om dit eerlijk te kunnen doen, moet je eerst kijken naar de productie van de rokers vs niet rokers. Als de rokers met hun "rookpauzes" net zoveel werk, of meer werk verzetten dan niet rokers.. dan vraag ik mij af wat eerlijk is?.
Marlies: Stel een gemiddeld persoon gaat 3 keer per dag even roken à 10 minuten. Dat is een half uur per dag en uiteindelijk 10 uur per maand. Kijk als je het zo bekijkt wil ik als niet-roker ook wel een extra dagje vrij!
Jan: Discriminatie! Als jij een zwakke blaas hebt en je moet vaak naar de wc hoef je toch ook geen loon in te leveren

CritiX
Tijdens de live show vertelde Ton Wurtz van de Stichting Rokersbelangen waarom hij het niet eens was met de stelling. Ook kwamen FunX-luisteraars Aisha en Jamal aan het woord. Beluister hieronder hun reacties.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F63014866&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie