FunX

CritiX Café: "Pssst!" en psychoses

  1. Newschevron right
  2. CritiX Café: "Pssst!" en psychoses

Er kwam weer héél wat voorbij in het CritiX Café. Het eerste uur spraken we over straatintimidatie en daarna hadden we het over psychoses. Grote meningsverschillen, persoonlijke verhalen: hier vind je de hoogtepunten terug!


Wanneer gaan complimenten te ver?
Naar aanleiding van dit filmpje, dat viral ging op social media de afgelopen week, wilden we weten wanneer complimenten op straat te ver gaan. Tijdens de show bleek dat leuke complimenten, op een leuke manier gegeven, altijd welkom zijn. Het gaat te ver wanneer het intimiderend, beledigend, bedreigend of zelfs handtastelijk wordt. Genderdeskundige Anne Dijk vatte alles mooi samen:Een psychose, wat is dat?
De show ging verder over psychoses. Wat is dat nou eigenlijk? Ervaringsdeskundige Chester was in de studio en vertelde zijn persoonlijke verhaal. Deskundige Silvia Bakkers werkt met patiënten en vertelde er van alles over. Ze waren in de studio te gast naar aanleiding van de campagne 'Doe eens goed gek!', die als doel heeft om mensen meer over psychoses te leren:Na de psychose
Na zoiets heftigs als een psychose, kan het lastig zijn om de draad weer op te pakken. Chester lukt dat erg goed. Via de Veerkrachtfabriek vraagt hij samen met anderen meer aandacht voor wat hij heeft overwonnen. Naast z'n studie en sociale contacten heeft hij ook het schrijven opgepakt!Huisdichter Derek Otte sloot af met een pakkende spoken word over het onderwerp:CritiX Café is de plek waar jouw mening telt. Heb jij een suggestie voor een onderwerp of heb je een stuk geschreven over iets dat jou bezighoudt? Mail dan naar critix@funx.nl!

Ster advertentie
Ster advertentie