FunX

Kevin en Noerio over akoestisch samenwerken met artiesten: "Het was écht een uitdaging"

foto: YouTube OPEN Rotterdam
  1. Newschevron right
  2. Kevin en Noerio over akoestisch samenwerken met artiesten: "Het was écht een uitdaging"

De Rotterdammers Kevin en Noerio hebben een nieuw muzikaal televisieprogramma bedacht: Kevin & Noerio Gaan Terug. Elke week nodigen ze een Rotterdamse artiest uit om een akoestische versie te maken van één van hun eigen tracks. En dat is nog knap lastig!

akoestisch

Tegenwoordig wordt er veel muziek gemaakt met laptops en geautomatiseerde geluiden. "Dat merk je als je met een producer de studio induikt. Ze hebben geen idee meer van hoe zo'n ding (muziekinstrument) werkt", vertelt Kevin. "Soms is een piano of een gitaar net dat elementje dat een nummer naar een bepaalde hoogte kan brengen. Ik zou het zeker fijn vinden als artiesten wat meer met instrumenten gaan werken".

cover

Kevin en Noerio zijn allebei songwriters en schrijven veel tracks voor (grote) Nederlandse artiesten. Ze wilden altijd al iets anders met andere artiesten doen dan alleen maar zelf liedjes schrijven. "Tegenwoordig zie je op YouTube veel mensen die een nummer van een bekende artiest coveren", vertelt Noerio. "Wij dachten: wat nou als we nummers coveren van een artiest, maar dan met de artiest zelf".

uitdaging

In totaal hebben de jongens vijf afleveringen gemaakt. "Het was heel spannend om te doen, omdat je heel snel het nummer van de artiest moet leren. Voor ons waren dat er vijf in totaal", legt Kevin uit. "En de artiest moet zich daar ook heel snel op aanpassen. Dat was voor sommigen én voor ons écht een uitdaging." Maar is het uiteindelijk gelukt? Check de eerste aflevering hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie