FunX

Alexander Pechtold (D66) rapt mee met reporter in Start

  1. Newschevron right
  2. Alexander Pechtold (D66) rapt mee met reporter in Start
Stemmen! Vandaag zijn namelijk de Provinciale Staten Verkiezingen. Daarom was niemand minder dan D66 fractievoorzitter Alexander Pechtold te gast in Start. Geen saaie politieke praatjes, maar raps, dilemmavragen en meer!

Stemmen omdat?
Als je je stem uitbrengt kies je wie jouw provincie moet vertegenwoordigen. De persoon die als winnaar uit de stembus komt, beslist ook mee over wie de Eerste Kamerleden worden. Zij hebben weer invloed op de Tweede Kamer.

Reporter Jeansen schreef een speciale politieke rap voor meneer Pechtold, waarop de politicus kon inspringen met de termen eens of oneens.Vragenronde, maar dan anders
Wanneer verkoop je als politicus je ziel? In welk land zou Pechtold geen politicus willen zijn? Wat zijn de meest vervelende vragen die gesteld worden? De D66-fractievoorzitter geeft antwoord!Pechtold vs. Melanie
Luisteraar Melanie belde in om rechtstreeks met Pechtold te praten over haar schoolsituatie. De politicus gaf haar dit advies:

"Ik snap heel goed dat je denkt, liever een baan die zekerheid biedt, dan alleen maar studeren. Maar je kan het ook in deeltijd doen. Alles wat je tot je 30ste/35ste in jezelf blijft investeren, is belangrijk voor de arbeidsmarkt. Sterker nog, ik denk dat de volgende generatie ook rond z'n 40ste/50ste moet gaan bijleren. Er is eigenlijk geen beroep meer wat je tot je 25ste leert en wat nooit meer verandert. Daarvoor is er teveel ontwikkeling."Snap je nog steeds niet precies waar de Provinciale Statenverkiezingen vandaag over gaan? Check dan deze presentatie:

Ster advertentie
Ster advertentie