FunX

Akwasi en Rob Dekay's singleprimeur: 'Spijt'

  1. Newschevron right
  2. Akwasi en Rob Dekay's singleprimeur: 'Spijt'
Akwasi en Rob Dekay's nieuwe single 'Spijt' is woensdag in première gegaan bij Start met Fernando! De track is afkomstig van het album Daar Ergens dat in het voorjaar van 2014 uitkomt op Akwasi's eigen label 'Neerlands Dope'. Op hetzelfde album staat ook de eerste single 'Een Wedstrijd' die je veelvuldig hoort langskomen bij FunX.

Akwasi kwam op het idee om 'Spijt' te schrijven tijdens de lessen die hij een jaar geleden gaf in een inrichting voor jonge gedetineerden. "Er was een meisje dat harddrugs dealde aan haar moeder. Ik gaf ze een schrijfopdracht en zij kwam met de zin. Spijt doe ik niet aan, het is alleen jammer dat het zo is gegaan. Ik vroeg of ik dat kon gebruiken en daar heb ik dit nummer van gemaakt. Big up naar haar!"



Momenteel schittert Akwasi Ansah samen met Mustafa Duygulu, Sarah Jonker en Khadija Massaouadi in het theaterstuk Geweld. De Likeminds kwamen vanochtend naar de FunX studio en vertelden hoe ze in het stuk rust zoeken in een met agressie overspoelde samenleving. De voorstelling bestaat uit korte maar hele heftige scènes tussen o.a. een prostituee, een advocaat, een keurige verpleegkundige en een kwade echtgenoot.

Ster advertentie
Ster advertentie