FunX

Said bruut mishandeld door portiers?

  1. Newschevron right
  2. Said bruut mishandeld door portiers?
De 21-jarige Said* ging zaterdagavond stappen in de Haagse horecagelegenheid Millers en belandde uiteindelijk ernstig gewond in het ziekenhuis. Hij heeft een verbrijzelde kaak, een verbrijzelde jukbeen en een oogkas die op drie plaatsen gebroken is. FunX nam contact op met de mishandelde jongen, maar ook de bedrijfsleider van het beveiligingsbedrijf waar de portiers voor werken, om te ontdekken wat er precies is gebeurd.Mishandeld

Said vertelde FunX via WhatsApp dat hij momenteel niet kan praten, omdat hij ontzettend veel pijn heeft: "Momenteel kan ik niet praten. Mijn jukbeen en kaak zijn verbrijzeld. Mijn oogkas is op drie plekken gebroken en ik heb ontzettend veel pijn. Ik zocht de media op omdat ik mijn verhaal kwijt wilde. Niemand mag op deze manier mishandeld worden."

Sleutels

In het WhatsApp-gesprek typt Said dat het begon met een beveiliger die hem met een meisje zag praten: "Hij kon niks van het gesprek horen, maar zei dat ik haar lastigviel. We liepen samen naar het meisje toe en ze zei zelf dat ik haar niet lastigviel." Toch moesten ze naar buiten, waar ze om hun jassen vroegen waar de auto- en huissleutels in zaten. "We konden dus niet weg zonder die jassen."

Blijvend letsel

Said vertelt dat hij stil was, maar dat zijn vriend verder in discussie ging: "Voordat ik het doorhad, kreeg mijn vriend een vuistslag. (..) Mijn vriend kon andere klappen ontwijken, maar ik werd ik van achteren bij mijn keel gepakt en kon geen kant op. Hier zijn duidelijke camerabeelden van. Ik heb aangifte gedaan. Ik studeer en mijn studie loopt hierdoor vertraging op. Ik zal blijvend letsel hebben en natuurlijk doet dit ook psychologisch iets met je."

Non-actief

Funx belde ook met Jeroen van Keulen, bedrijfsleider van Vesting Beveiliging, het beveiligingsbedrijf waar de portiers voor werken. Hij betreurt het leed wat Said heeft en zegt dat zijn personeel buiten proportioneel heeft gehandeld. Daarom zijn zijn medewerkers op non-actief gesteld in afwachting van het politieonderzoek. Toch zit het verhaal volgens Jeroen iets anders in elkaar dan Said vertelt.

Meisje lastiggevallen

Hij heeft onder andere de portier en het meisje gesproken: "De portier zag dat Said het meisje bij de hand beetpakte en lastig was, maar hij dacht eerst dat het bekenden van elkaar waren. Toch liep hij (de portier) naar Said om te vragen of hij haar kende, die bevestigde dat." Van Keulen zegt dat het meisje daarentegen beweerde dat ze hem niet kende: "Daarom is hij toch nog met Said samen naar het meisje toegelopen en die zei toen dat ze hem niet kende en dat hij haar lastigviel."

Kankerneger

Said ging volgens Jeroen netjes mee, maar "een andere kleinere jongen" die ook mee naar buiten ging, zorgde volgens hem voor problemen. Hij noemde de beveiliger: "een zwarte kankerneger, die hij ziet als zwart vlees waar hij zijn mes het liefst in steekt," aldus Jeroen van Keulen. De jongen heeft volgens hem ook gezegd dat hij tot sluitingstijd zou wachten om de portier onder handen te nemen en hij wilde blijkbaar zelfs wel even meerijden naar het huis van de portier zodat zijn familie ook een probleem zou hebben. Dit was volgens Jeroen van Keulen NIET Said, maar de jongen die met hem mee naar buiten liep. Na dit voorval kwam er een portier tussen de vriend van Said en de donkere portier in staan, maar ontstond er toch een ruzie.

Dranghek

Van Keulen zegt dat Said aan kwam lopen en toen de andere portier heeft beetgepakt en neergegooid. "Toen is hij niet met een vuistslag, maar toen is hij... er staan dranghekken voor de deur met ijzeren pootjes en daar is hij met de zijkant van zijn hoofd op gevallen." Jeroen van Keulen vertelt dat hij contact heeft met de vader, omdat ze elkaar al jaren kennen. De vader van Said zei blijkbaar al dat het met iets van ijzer in de hand was gebeurd: "De chirurg had ook gezegd dat het te gek was voor schade van een klap met de hand. (..) Er zijn beelden gezien, maar er waren ook andere portiers bij en je ziet op de beelden dat je hem ziet vallen en dat het hek heen en weer gaat waarop hij valt," aldus van Keulen.

Politiebeelden

De politie is volgens Jeroen al langs geweest en heeft de camerabeelden in beslag genomen. "De beelden waarop het meisje wordt lastiggevallen hebben wij al gezien. Dat meisje heeft ook nog opgebeld, om te verifiëren hoe het zit en die geeft dat nog steeds aan." De verhalen van Said en Jeroen van Keulen verschillen enorm, maar het politierapport en de camerabeelden zullen waarschijnlijk uitwijzen wie er gelijk heeft.

*De naam Said is verzonnen. De jongen die in het ziekenhuis ligt, wil graag anoniem blijven.

Ster advertentie
Ster advertentie