FunX

De Halve Maan gaat op zoek naar eigen nieuws

  1. Newschevron right
  2. De Halve Maan gaat op zoek naar eigen nieuws
Op vrijdag 1 februari gaat het nieuwe seizoen van De Halve Maan van start. Daarin gaan Naeeda Aurangzeb en Aad van den Heuvel weer maatschappelijke onderwerpen belichten rondom de multiculturele gemeenschap. Toch komt er verandering in het programma: "De ambitie is dat we zelf meer de agenda bepalen en niet meegaan met wat in het nieuws is verschenen. Redacteuren gaan het land in en kijken wat er leeft en wat nog niet op die grote nieuwsagenda staat."

Opinie-item

Dit seizoen van De Halve Maan krijgt een nieuw item, waarmee het programma wil voorlopen in de multiculturele opinie. Daarom zetten ze momenteel een pool op van tien opiniemakers. Zij krijgen iedere week de ruimte om een column uit te spreken. Dat mag zijn wat ze irriteert in het nieuws of iets waar niemand nog over praat. "Daar zit onder andere Abdelkader Benali bij en met een heleboel mensen zijn we in gesprek."

Springplank

Naeeda zegt dat De Halve Maan naast het belichten van maatschappelijke onderwerpen, ook meer een springplank wil zijn voor jong talent. "Mensen die bij ons veel van de politiek wisten of van de Arabische Lente, waren op een gegeven moment terug te zien in Nieuwsuur en Pauw & Witteman. Dat willen we voortzetten."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F76940406"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie