FunX

Vertrouw jij op diagnose gezondheids-app?

  1. Newschevron right
  2. Vertrouw jij op diagnose gezondheids-app?
Een op de zes Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met huidkanker. Daarom heeft stichting Melanoom de gratis Huidmonitor-app in het leven geroepen. Hiermee kan je verdachte moedervlekken checken en vergelijken. Maar vertrouw jij de diagnose van zo’n app wel?

Stelling
Op FunX.fm, de FunX-app en Facebook.com/FunXFM stond de stelling: ‘Als het om mijn gezondheid gaat zal ik nooit vertrouwen op de diagnose van een app’. Ruim 75% van de stemmers was het hier mee eens.

Reacties
Natuurlijk is het niet de bedoeling van stichting Melanoom dat je geen arts meer raadpleegt. De app is er, zodat je juist alerter wordt op moedervlekken waar iets mee aan de hand kan zijn. Maar anno 2012 is er wel zo’n beetje overal een app voor. Worden we misschien iets te gemakzuchtig als het gaat om onze gezondheid?

Marleen: Ik ga naar een specialist. Op een app vertrouwen doe ik niet zo snel.
Esma: Zo’n app kan ook onnodig onrust veroorzaken.
Naila: Smartphones dragen toch ook bij aan de vorming van kanker/tumoren?
Deepak: Dan zou je de diagnose van het lab ook niet kunnen vertrouwen (oneens met de stelling).
Mqa: Ik vertrouw niet zo snel op een app.

CritiX
Van alle soorten kanker is huidkanker de snelst groeiende vorm. Een op de zes Nederlanders krijgt er in zijn of haar leven mee te maken. Dat is ook de reden dat de Huidmonitor-app in het leven is geroepen. In de radioshow CritiX vertelde Nelleke Gruis aan Q-Bah hoe de app precies werkt. Gruis is voorzitter van de stichting Melanoom. Check ’t interview hier:

{source}
<object height="81" width="100%"> <param name="movie" value="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F45802054"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed allowscriptaccess="always" height="81" src="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F45802054" type="application/x-shockwave-flash" width="100%"></embed> </object> <span><a href="http://soundcloud.com/funxfm/vertrouw-jij-op-diagnose">Vertrouw jij op diagnose gezondheids-app?</a> by <a href="http://soundcloud.com/funxfm">FunX</a></span>
{/source}

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie