FunX

Succesvol tinderen doe je zo!

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Succesvol tinderen doe je zo!

Uit een recente enquête onder jongeren blijkt dat 1 op de 3 jongeren de liefde heeft gevonden via een dating app. In Start met Fernando geeft singlecoach Hans Gierkink tips over de do's and don'ts van online dating.

"Spreek op een openbare gelegenheid af en als het een idioot is, ben je zo weer weg"

Opvallen

Als je het zelf nooit meegemaakt hebt, dan ken je vast wel iemand in je omgeving. Zo is een vriendin van je heel enthousiast over haar aankomende date met een jongen die ze via een dating app heeft leren kennen. Aangekomen op de date komt je vriendin erachter dat die jongen pro skills heeft in Photoshop.

Volgens Hans is het belangrijk dat je op je foto's de ware jij toont. "Zorg ervoor dat je er goed op staat, dat ie goed belicht is en dat er geen rotzooi op de achtergrond staat." Ook oogcontact met de camera en een mooie, grote glimlach zijn volgens Hans niet onbelangrijk: "Dat maakt heel veel uit."

"Dan loop je echt het risico dat je - als het wat verdergaat - een relatie aangaat met een toneelstukje."

Gekkies onderscheiden

Iedereen kan zich via een dating app anders voordoen dan hij of zij werkelijk is. Er zijn genoeg crazy personen op deze wereld. Wees dus op je hoede. "Spreek op een openbare gelegenheid af en als het een idioot is, ben je zo weer weg", legt Hans uit. Daarnaast is het belangrijk om je nummer niet te geven en vooral te blijven chatten via de dating app.

Slagen

Oké, alles gaat tot nu toe goed. Hoe zorg je ervoor dat je date slaagt? De eerste indruk is key volgens Hans: "Die eerste paar seconden zijn super belangrijk. Zorg dat je lekker in je vel zit en dat je op tijd en niet te gestrest bent. Kijk iemand aan bij het voorstellen, want als je eerste indruk slecht is dan is je date ook al minder." Jezelf anders voordoen dan wie je daadwerkelijk bent is volgens Hans not done: "Dan loop je echt het risico dat je - als het wat verdergaat - een relatie aangaat met een toneelstukje."

Ook gevoel is heel belangrijk volgens Hans, vooral voor vrouwen: "Als je als man alleen maar over feiten praat dan wordt het vaak heel saai voor een vrouw. Vertel wel over jezelf, maar niet te veel. Zorg ervoor dat je beiden aan het woord bent. Anders haakt de andere persoon ook snel weer af."

Ster advertentie
Ster advertentie