FunX

CritiX: Kan een film je gek maken?

  1. Newschevron right
  2. CritiX: Kan een film je gek maken?
Krijg jij zin om dicht tegen iemand aan te kruipen als je een romantische film hebt gekeken? Ga jij harder rijden na een racefilm? Krijg jij spontaan zin om te vechten nadat je naar een vechtfilm hebt gekeken? Of hebben films niet zo’n invloed op je dagelijks leven? Op FunX.fm stond de CritiX stelling: ’Na het kijken van een gewelddadige film word ik sneller agressief’. Ruim 80% van de stemmers was het daarmee oneens.

Reacties

Jennifer zegt: “Door films ga je gekke dingen doen”

Hussain kan zelf het verschil zien tussen fictie en realiteit, maar merkt dat dat niet voor iedereen geldt.

Chanel vindt het ‘snel agressief worden’ eerder een eigenschap die iemand wel of niet heeft. Mensen die snel agressief worden door een gewelddadige film zijn volgens Chanel niet goed bij hun hoofd.

Robbert zegt op Twitter dat het geweld in Django Unchained zo over de top was, dat je het geen geweld meer kan noemen. Joel vindt de gewelddadige film Django Unchained briljant.

Carine houdt niet van gewelddadige films en Kim wordt agressief van slechte films.

Shani ging harder rijden nadat ze Fast & Furious Five had gezien.

CritiX: Gek worden door een film?

Q-Bah sprak in CritiX met Prof. Dr. Peter Nikken. Die heeft onderzoek gedaan naar de invloed van films op je dagelijks leven. Kan je gek worden doordat je naar een bepaalde film hebt gekeken? Check het hier:

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F75006277"></iframe>
{/source}

CritiX check je maandag t/m donderdag van 21.00 tot 23.00 uur op FunX. Vanavond meepraten? Stuur dan een mailtje naar critix@funx.nl

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie