FunX

Brainpower: "Engelstalig album in zes maanden"

  1. Newschevron right
  2. Brainpower: "Engelstalig album in zes maanden"
Hoe komt Brainpower aan een samenwerking met Parris Smith van EPMD en wanneer komt het nieuwe album van de Nederlandse rapper uit? En waarom is Brain zo vaak op Curaçao? Hoe dit allemaal zit vertelde hij vanochtend allemaal aan Fernando in Start.

EPMD

Brainpower bracht vrijdag de videoclip uit van The Universal Funk, een samenwerking met Parris Smith van de legendarische hiphopformatie EPMD. In de ochtendshow vertelde hij dat de samenwerking tot stand is gekomen door een Nederlandse promoter. Eerst wilde Brain zeker weten dat de groep ook graag met hem wilde samenwerken, dus dat het van twee kanten komt. "Dan komt de zakelijke kant. Ik sluit een deal met gasten, een contract. (..) Iemand moet het willen en dan sluit je een fair deal af."

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/wRmktB7sWi4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Album

Brain werkt momenteel aan drie projecten tegelijkertijd: "waarschijnlijk eerst een EP of een album met samenwerkingen en daarna mijn eigen echte Engelstalige album. Ook ben ik al begonnen aan een Nederlandstalig album,” aldus de rapper. Brainpower hoopt dat het Engelstalige album over zes maanden verkrijgbaar is.

Curaçao

Op Twitter is vaak te lezen dat Brain op Curaçao is. Dat komt doordat hij meewerkt aan een pedagogisch werkplan, als ambassadeur van stichting F.E.L.I.S. Zijn vriendin is initiatiefneemster van deze stichting die naschoolse opvang en begeleiding aan kinderen biedt die in problematische situaties zitten of daarin dreigen te komen. “Het allerbijzonderste is dat we momenteel draaien zonder geld te vragen aan de ouders of familie van de kinderen die we ontvangen en er is een verantwoord pedagogisch werkplan.”

Muziek = topsport

Brainpower zet zich ook in voor de Nationale Sportweek. Dat is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland de breedtesport in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. “Dit is al het vijftiende jaar dat ik met TLM optreed. Om dat te kunnen blijven doen moet je wel sporten. Muziek maken is ook topsport weet je,” aldus Brainpower.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F88984156"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie