FunX

Hoe zal de wereld vergaan?

  1. Newschevron right
  2. Hoe zal de wereld vergaan?
Altijd zijn er mensen geweest in elke cultuur en elke religie, die over het einde der tijden speculeren. Van een grote zondevloed, naar een heftige komeetinslag. Zo zijn er talloze scenario’s die worden aangedragen door verschillende mensen over de manier waarop deze wereld, of de mensheid tot haar einde zal komen. Hoe denk jij dat de wereld vergaat?

Albert Einstein heeft ooit gezegd: "Als er geen bijen meer op de aarde zijn, heeft de mens nog vier jaar te leven: geen bijen meer, geen bestuiving meer, geen planten meer, geen dieren meer, geen mensen meer...’ En wat toevallig! Het TV-programma Zembla zond laatst een reportage uit over de massale bijensterfte in Nederland. Manu vond dit schokkend en zocht in Spoken uit of de uitsterving van bijen nu echt een teken is van het einde der tijden. Hierover spreekt hij met de landbouwexpert van Greenpeace, Herman Van Bekkem. En wat blijkt is dat de honingbijen inderdaad van levensbelang zijn voor het voortbestaan van de mens! Download de uitzending en kom erachter wat hiervan de oorzaak en gevolgen zijn.

DOWNLOAD

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201104032100.mp3{/audio}


In de uitzending sprak Manu allereerst met vier verschillende religievertegenwoordigers over de eindscenario’s die in hun heilige geschriften staan opgetekend: Theoloog Frank Bosman, Imam Yassin El Forkani, Rabbijn Evers en Pandit Attry Ramdhani.
Maar wat is het meest aannemelijke scenario over het einde van de wereld? Wetenschapsjournalist Maarten Keulemans kan er alles over vertellen. Hij praatte met Manu over zijn boek Exit Mundi waarin hij vijftig verschillende scenario's heeft beschreven. Ook legt Maarten uit waarom mensen toch zo'n hang hebben naar een opgetekend einde?
Dat was wat FunX reporter Anne-Meike zich ook afvroeg en ging met haar mic de straat op met de stelling "Is het einde der tijden aangebroken?"
En zoals elke week, sluit Manu de show af met de Spoken words van huisdichter Joost van Kersbergen. Hij hing aan de lijn en serveerde 'Instant Apocalyps'.


PLAYLIST
Uur 1:

Movado – Neva Believe U
Onyx ft. Dead Prez – Last Dayz
Marvin Gaye – The Ecology
Vinnie Paz ft. Block Mc. Cloud – End Of Days
Kanye West ft. Pusha T – Runaway
Blackalicious – Sky Is Falling
2 Pac – Until The End Of Time
John Legend – Everybody Knows

Uur 2:

Stephen Marley ft. Mos Def – Hey Baby
Black Uhuru - Apocalypse
The Game - Dreams
Giovanca - Free
Styles P – Last Days
Outkast – Rosa Parks
Prince - 1999
Dirty Money ft. Skylar Grey – Coming Home
Immortal Technique ft. Akir & Pharaoh Monch - Apocalypse
Eric Benet ft. Faith Evans – Georgy Porgy

Uur 3:

Curtis Mayfield – Move On Up
Notorious B.I.G. ft. The Lox – Last Day
Bob Marley & The Wailers - Exodus
Mobb Deep – Hell On Earth
Wu-Tang – Killa Beez
Cee-Lo Green – It’s OK
Vakill – End Of Days
Jay Z – Lost Ones
Mr. Lif – Earth Crusher – I Phantom
Nas ft. Damian Marley – Patience
Ster advertentie
Ster advertentie