FunX

Nieuwe Roué Verveer show: Typisch Surinaams

  1. Newschevron right
  2. Nieuwe Roué Verveer show: Typisch Surinaams
Roué Verveer staat op 24 juni met zijn nieuwe show Typisch Surinaams in een uitverkocht Carré. De show is speciaal voor zijn landgenoten: "Als je geen Surinaams verstaat of weinig weet over Suriname en Surinamers, dan kan je de show niet volgen."

Typisch Surinaams

Roué speelt Typisch Surinaams zeven keer tussen 16 en 24 juni. Hij begint in de Amsterdamse Meervaart, staat daarna twee keer in de Rotterdamse Luxor, twee keer in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag en één keer in Almere. "En ik eindig 24 juni in een uitverkocht Carré, met 1600 Surinamers. Het is de eerste keer dat een Surinamer met een Surinaamse show voor 1600 Surinamers in Carré speelt!" Er zijn alleen nog kaarten voor één van de optredens in Amsterdam en Rotterdam, maar de rest is zo goed als uitverkocht.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F96266784"></iframe>
{/source}

Surinaams gevoel

Roué noemt Typisch Surinaams een kijk op bewustwording onder Surinamers. "We durven nu met een Surinaamse vlag, petje of schooltas te lopen. Kinderen die nog nooit naar Suriname zijn geweest hebben nu een Surinaams gevoel. Vroeger was dat anders omdat Suriname en Surinamers een slechte naam hadden. Mensen zeggen nu gewoon waar hun roots liggen."

Jörgen Raymann - Z.O.Z. pilot

Vrijdag is een pilot (proefaflevering) voor een nieuwe TV show van Jörgen Raymann opgenomen. Daarin is Roué Verveer de special guest, maar ook onze eigen FunX dj Shay heeft een rolletje. Daarnaast zie je onder andere Jasmine Sendar, Jeffrey Spalburg, Sjaak Bral en Rayen Panday langskomen. De werktitel van het programma is Z.O.Z. wat staat voor Zappen Op Zondag. Het is op dit moment nog onbekend of de aflevering ooit het levenslicht gaat halen.



Ster advertentie
Ster advertentie