FunX

Mali

  1. Newschevron right
  2. Mali
Manu daalde afgelopen zondag voor de uitzending van Spoken af naar het Zuiden van de Sahara. Naar Mali om precies te zijn. Download hier de show en geniet van de Malinese cultuur.

De gehele uitzending werd Manu bijgestaan door muzikant Mousé Dramé die naast zijn Djembé, ook een Ngoni en een Tama had meegenomen, allen traditionele Malinese instrumenten.

Afrika-journalist en verslaggever voor de Radio Nederland Wereldomroep Bart Posthumus hing aan de lijn en legde uit waarom Mali het muzikale epicentrum van de wereld is.

Ook praatte Manu met Michiel Arnoldus, adviseur Duurzame Economische Ontwikkeling bij het Tropeninstituut over de armoede in Mali en een in 2008 opgezet Malinees bedrijf dat biodiesel produceert.

Uit Antwerpen is de Belgisch-Malinese Spoken Word artiest Seckou afgereisd en sprak in de studio over de eerste keer dat hij zijn vaderland bezocht op 17-jarige leeftijd. Seckou vertelde over het weerzien met zijn vader in Mali, de historische legende van de volksstam Dogon, het project "Gevallen Engelen", producer Ckwenz van zijn engelstalige crew Inserted en het winnen van de Kif-Kif awards. Veel Malinese tunes, waaronder de grootheden Ali Farka Touré, Amadou & Miriam, Salif Keita, de Mandinka rapcrew Les Escrocs en Toumani Diabeté.



Download show

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/lijn5/lijn5_201008012100.mp3{/audio}
Ster advertentie
Ster advertentie