FunX

Held in het buitenland, crimineel in eigen land

  1. Newschevron right
  2. Held in het buitenland, crimineel in eigen land
Kickboksers en MMA’ers (freefighters in de volksmond) die op professioneel niveau vechten, zijn in het buitenland mateloos populair. De kickboksers die in Japan vechten kunnen niet normaal over straat en MMA vechters zijn graag geziene gasten in Amerika. Maar in eigen land hebben ze vaak alles behalve een sterrenstatus.

Burgemeester van der Laan
De burgemeester van Amsterdam, Dhr. van der Laan, die wil het liefst vechtsportgala’s verbieden in onze hoofdstad. Waarom? Het zou een ontmoetingsplek zijn voor criminelen. Onzin! Bij de MaDiWoDoVrijdagshow is Erben Wennemars een keer langs geweest bij een kickboksgala in Amsterdam, om te kijken of er daadwerkelijk criminelen in het publiek zaten. Eindstand, Erben heeft een leuke avond gehad en niemand gevonden die een strafblad had.

Advocaat, kickbokser en crimineel
Een tijdje terug stond in de krant dat een advocaat op heterdaad betrapt was met 82 kilo cocaine en 25 kilo (1,4 milj euro) aan geld in zijn huis. Best opvallend, maar wat de kranten er per se bij moesten zetten, is het feit dat de strafpleiter ook een bekende kickbokser is. Voor de liefhebbers van de sport, was het al erg genoeg dat een boegbeeld was opgepakt. De sport heeft al een ‘slechte reputatie’ maar de media doen ook niet hun best het een betere naam te geven.

Sterren dansen op het ijs
Maar gelukkig is er ook nog een aantal sporthelden die wel een goed voorbeeld zijn. Bijvoorbeeld Remy Bonjaski. De ‘Flying Gentleman’ is regelmatig op tv geweest bij verschillende shows, en deed zelfs mee aan het programma 'Sterren dansen op het ijs'. In plaats van dat we er trots op zijn, dat een intelligent en welbespraakt iemand is die de vechtsporters vertegenwoordigt, wordt hij volledig afgezeken. Onbegrijpelijk! In Amerika deed Chuck Lidell mee met 'Dancing With The Stars'. De All American fighter, was niet de allerbeste danser maar was wel erg geliefd. Zo kan het toch ook?Nederlandse vechters domineren wereldwijd
Wereldwijd domineren de Nederlandse vechters allerlei competities. Van de afgelopen zeventien jaar in de K1 zijn er maar drie niet Nederlanders die het prestigieuze toernooi gewonnen hebben. Ernesto Hoost en Sem Schilt wonnen allebei vier keer, Peter Aerts en Remy Bonjaski wonnen drie keer, en de laastste keer won Alistair Overeem. Ook in de K1 Max zijn de Nederlanders altijd dominant aanwezig. Van de laatste negen kampioenschappen waren er drie Nederlandse winnaars, en drie keer eindigden Nederlanders op de tweede plek.

Op MMA gebied is Alistair Overeem een gevreesde tegenstander. Hij bezit zowel de Strikeforce (USA) als Dream (Japan) titel. Stefan Struve is bezig een grote naam te worden in de UFC en Bas Rutten is een populair talkshow host die zijn sporen verdiend heeft in de UFC en King of Pancrase. En zo zijn er nog veel meer vechters die ons land voortbrengt die tot de top behoren.

Het wordt eens een keer tijd dat we trots op ze zijn!
Ster advertentie
Ster advertentie