FunX

D66 Rotterdam wil drugstest(bureaus) terug

  1. Newschevron right
  2. D66 Rotterdam wil drugstest(bureaus) terug
Door berichten over vervuilde XTC pillen hebben veel meer gebruikers hun weg weten te vinden naar de drugstestbureaus. FunX reporter Silas ontdekte dat juist in één van de grootste jongerensteden, Rotterdam, géén drugstestbureau aanwezig is. Rotterdammers moeten nu uitwijken naar Den Haag of Breda om hun drugs te laten testen.

Comeback v/d drugstest(bureaus)

Morad en Shay belden in Fresh 'n Up met Salima Belhaj, de Rotterdamse D66 fractievoorzitter. Haar partij vindt dat Rotterdam weer een testbureau nodig heeft en wil de drugstest weer terugbrengen op feestjes. "Het wordt tijd dat we hierover gaan praten en niet de kop in het zand steken en doen alsof er geen drugs gebruikt wordt op feestjes. Rotterdam heeft weer een testpunt nodig en we willen kijken in hoeverre we die testen, vanuit Rotterdam, op feesten kunnen laten doen."

Vragen

Belhaj vertelde dat D66 momenteel vragen stelt aan het college B&W (Burgemeester en wethouders) om te ontdekken hoe het komt dat Rotterdam geen drugstestbureau meer heeft. "Ik denk dat er niemand is die wil dat jongeren of volwassenen het nergens kunnen testen." Vroeger kon je je drugs al laten testen op feesten, maar de landelijke politiek wilde dat op een gegeven moment niet meer. Volgens Belhaj komt dat doordat de overheid niet de indruk wilde wekken dat ze het gebruik goedkeurt.



Reactie CDA en VVD

De VVD is tegen de terugkeer van een drugstestbureau in Rotterdam:



CDA gemeenteraadslid Ruben Mink twittert dat zijn partij ook tegen het idee is.

Ster advertentie
Ster advertentie