FunX

Roddelen is voor vrouwen net als ademen

  1. Newschevron right
  2. Roddelen is voor vrouwen net als ademen
Als man let je er niet zo op maar misschien moet je dat vanaf nu toch maar wel doen. Wanneer vriendinnen met elkaar kletsen, vrouwelijke collega's gezellig met elkaar babbelen of een dame uren aan de telefoon hangt. Elk moment dat met het uitwisselen van woorden te maken heeft, beoefent de vrouw negen van de tien keer haar expertise: het roddelen. Grote kans dat het zelfs over jou gaat wanneer je toevallig midden in een gesprek valt en de dames wel heel vrolijk naar je lachen.

Definitie
Wanneer je het roddelen definieert kom je als vrouw erachter dat jij, je beste vriendin, je moeder en zelfs "die bitch van je werk" (roddeljargon) een flinke bijdrage levert aan dit onderwerp. Roddelen is 'praten over iemand die op dat moment niet aanwezig is.' Dus wees gerust, roddelen hoeft niet negatief te zijn. Nu dat laatste is geconcludeerd kan je eerlijk tegen jezelf zijn en je afvragen: hoe vaak doe ik dat wel niet?

De slachtoffers
Je hoeft geen geleerde te zijn om te begrijpen dat de man een geschikte prooi is voor een sappige roddel. Als het een negatieve roddel betreft moet je denken in de richting van de vriend/man van de roddelende vrouw in kwestie. "Hij is te lui", "sex leven staat op een laag pitje", "volgens mij gaat hij vreemd" , een beetje van dat niveau. De positieve roddel is vaak gereserveerd voor die lekkere hunk op de werkvloer. "Is hij single?", "volgens mij vind hij me leuk", "hij mag wel bij mij komen klussen met z'n gereedschap" , en al dat soort hitsige praatjes.

Maar wie het meest te verduren heeft is de grootste concurrentie van de roddelende vrouw in kwestie: die andere roddelende vrouw! "Wie denkt ze wel niet dat ze is?", "weet je dat ze met die en die geslapen heeft (nette versie)?"," ze probeert me te vernietigen!". Wanneer je als buitenstaander de kans krijgt om zo'n gesprek mee te maken lijkt het alsof je live op de set bent van As The World Turns!

Soort zoekt soort
Roddelen schijnt ook een positieve uitwerking te hebben op de werkvloer. Zo kunnen er ook hechte vriendschappen ontstaat door het roddelen. De echte sappige roddels deel je natuurlijk alleen met personen die je denkt te vertrouwen waardoor er een heuze vertrouwensband ontstaat. Als je veel over elkaar praat betekent dat, dat je geïnteresseerd bent in elkaar. Misschien moet je dan elkaar gewoon opzoeken om roddel matties for life te worden!

Na een werkweek van vijf dagen heb je lekker met je collega's kunnen roddelen over "vriendinnen". Gelukkig is het weekend en kan je weer twee dagen met je vriendinnen roddelen over je collega's. We zien je graag maandag weer terug met verse roddels voor de nieuwe werkweek. Fijn weekend!
Ster advertentie
Ster advertentie