FunX

Moederdag: waardering belangrijker dan cadeaus

  1. Newschevron right
  2. Moederdag: waardering belangrijker dan cadeaus
De commercialisering van de Nederlandse feestdagen slaat toe. Is dat ook het geval wat moederdag betreft? Of is dat een uitzondering op de regel? Luisteraars discussieerden hierover in CritiX.

Stelling
Op FunX.fm, Facebook.com/FunXFM en de FunX-app stond de stelling: 'Moederdag draait om waardering, niet om cadeaus'. Maar liefst 98% van de stemmers was het er mee eens.

Reacties
Toch kon niet iedereen zich vinden in de stelling. In de radioshow met Q-Bah vertelde Vibol dat zijn moeder het niet pikt als hij zonder cadeau verschijnt op moederdag. Sangita vertelde dat haar moeder precies vijf jaar geleden is overleden. Ze vindt dat we blij moeten zijn dat we onze moeders nog hebben. En je moeder een keer extra in het zonnetje zetten, kan zeker geen kwaad volgens Sangita.

Bouchra belde naar de studio om te vertellen dat haar moeder net jarig is geweest. Omdat moederdag aankomende zondag is, kreeg ze een extra groot cadeau. Haar moeder vroeg om geld om haar vakantiehuis in Marokko te kunnen inrichten. En dat geld heeft ze ook gekregen. Dus aan de familie van Bouchra hebben de winkeliers dit jaar niets verdiend rond moederdag.

CritiX
De uitzending met Q-Bah gemist? Check hier de meeste bijzondere momenten:

{source}
<object height="81" width="100%"> <param name="movie" value="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F46028063"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed allowscriptaccess="always" height="81" src="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F46028063" type="application/x-shockwave-flash" width="100%"></embed> </object>
{/source}

CritiX is er van maandag t/m donderdag van 21:00 tot 23:00 uur 's avonds.

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie