FunX

Othman, Nick en Nina: Jeugd van Tegenwoordig

  1. Newschevron right
  2. Othman, Nick en Nina: Jeugd van Tegenwoordig
Sjoerd Oostrik kreeg als opdracht van BNN om in een documentaire vast te leggen wat de jongeren van nu bezighoudt. Hij volgde daarom drie jongeren tijdens de zomer. Het resultaat daarvan is vanavond om 21.35 uur op Nederland 3 te zien in de docu Jeugd van Tegenwoordig.

Othman, Nick en Nina

De documentairemaker volgt de Marokkaanse Othman die naar het einde van de zomer de gevangenis in moest. Ook volgde Sjoerd een emo uit Enkhuizen genaamd Nick. "Hij heeft zoiets van lang leve de lol, maar op de achterkant gaat er van alles mis. Hij wordt het huis uit gekickt en heeft geen opleiding." De derde die gevolgd wordt is Nina, een jonge schrijfster van erotische verhalen. "Je ziet in de film dat ze zichzelf soms voorbij rent en het daardoor moeilijker krijgt dan ze dacht."

Sjoerd vond het leuk om iets te laten zien wat drie totaal verschillende mensen delen. Hij koos daarom voor de zomer als thema: "Een film over gevoel dat je in de zomer jong bent, wilt genieten en keihard wilt feesten en toch het einde van de zomer steeds dichter op je af ziet komen." Alle drie de jongeren lopen volgens de documentairemaker tegen het leven aan, "maar uiteindelijk komt het wel goed met ze."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F66617609&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie