FunX

8-jarige Dj Party King mocht draaien op Kwaku: "Ik werd er heel blij van"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. 8-jarige Dj Party King mocht draaien op Kwaku: "Ik werd er heel blij van"

Amano is nog maar acht jaar, maar hij heeft nu al een hele bijzondere prestatie geleverd. De jonge dj mocht namelijk op Kwaku plaatsnemen achter de draaitafels. Aan FunX vertelt DJ Party King, zoals zijn artiestennaam luidt, meer over deze speciale ervaring.

Dj Party King op Kwaku

Amano's liefde voor muziek

De liefde voor muziek zit diep bij Amano, zo vertelt hij: "Al sinds ik baby was, houd ik van muziek." De interesse voor het dj-vak heeft hij onder meer van zijn ouders meegekregen, maar toen hij een keer naar dj-les ging, was hij helemaal verkocht. Tegenwoordig volgt hij een keer per week les op de Dutch DJ University. "Ik leer er heel veel dingen, zoals scratchen en met de hand inmixen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

draaien op kwaku

Het afgelopen weekend kreeg Amano, die het liefst house en moombahton draait, de kans om het dj'en in de praktijk te brengen. Zijn meester, DJ Orlando, heeft namelijk een eigen stage op Kwaku. "Vorig jaar was ik daar gaan kijken en dat vond ik zo leuk dat ik aan Orlando vroeg of ik er ook mocht draaien. Ik moest oefenen, oefenen, oefenen en toen was het antwoord: ja!"

Amano vond het geweldig om te draaien op Kwaku. "Ik werd er blij van", vertelt hij. Wel was hij een beetje zenuwachtig. "Ik maakte af en toe wel fouten, maar verder ging het goed."

Dromen

Als het aan Amano ligt, is Kwaku zeker niet het laatste festival waar hij gedraaid heeft. "Ik ben wel van plan om door te gaan. Soms ben ik te lui om te oefenen, maar ik moet dat wel blijven doen, want ik wil dat alles goed gaat als ik draai." Zijn droom is om in club Munch te draaien op de feesten van Sense Asian. "En natuurlijk bij FunX", zegt Amano. Ook hoopt hij ooit samen te mogen werken met Freddy Moreira.

FunX op Kwaku

FunX was ook aanwezig op Kwaku en had in het eerste weekend een eigen stage. Hoe de sfeer daar was? Dat zie je terug in onderstaande report.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie