FunX

19-jarige deelnemer televisieprogramma Dream School onverwacht overleden

  1. Newschevron right
  2. 19-jarige deelnemer televisieprogramma Dream School onverwacht overleden

Eén van de deelnemers van het televisieprogramma Dream School, de 19-jarige Donilio, is op de nacht van 9 op 10 januari 's nachts onverwacht in zijn slaap overleden. Donilio is één van de 16 jongeren die vanavond 21.20 uur te zien in de eerste aflevering van Dream School. Het programma zal beginnen met een speciaal eerbetoon aan Donilio.

"In goed overleg met de familie is besloten om de serie uit te zenden in zijn oorspronkelijke vorm, met daarin ook de rol van Donilio zoals deze was"

schoolverlaters

In het programma Dream School van de NTR worden 16 schoolverlaters tussen 16 en 23 jaar geïnspireerd om zichzelf opnieuw te ontwikkelen. Dat doen ze onder begeleiding van kickbokster Lucia Rijker. Ze krijgen les van o.a. Minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschaert in politiek, Peter R. de Vries in criminologie, Lange Frans in muziek, Maarten van Rossum in geschiedenis, John Heitinga in sport en van schrijver Abdelkader Benali in Nederlands.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De verschillende lessen leveren vaak interessante discussies en heftige momenten op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

helse school

In Morad & Shay deelde Shaker, de leraar in dans, alvast zijn ervaring met het programma. Shaker is zelf ook een schoolverlater en heeft veel kattenkwaad uitgehaald. Maar uiteindelijk heeft het voor Shaker goed uitgepakt en heeft hij zijn droom om danser te worden, kunnen verwezenlijken

"Het was een programma dat op mij veel impact heeft gemaakt. Ik heb ook veel kattenkwaad uitgehaald. Maar om te zien dat mijn leeftijdsgenoten zoveel dingen hebben meegemaakt en waar zij allemaal mee in de knoop zitten. Dat kan ik niet in één adem uitleggen."

De deelnemers aan het programma hebben allemaal een bijzonder verhaal. En dat heeft Shaker diep geraakt.

"Stel je voor dat je je moeder verliest op jonge leeftijd. En stel je voor dat je geen goede relatie met je vader hebt en hij niks van je wil weten. Al die opstapelingen van negatieve emoties bepalen je leven als tiener."

Ster advertentie
Ster advertentie