FunX

'Het Festivalgevoel' bij Lijn5 met Farid & Sticks

  1. Newschevron right
  2. 'Het Festivalgevoel' bij Lijn5 met Farid & Sticks
Het festivalseizoen is in volle gang. Rede genoeg voor Farid & Sticks om in hun show aandacht te besteden aan de festivals. Muziek, dans en theater zijn dé ingrediënten van een festival. Maar Farid & Sticks laten vanavond een andere kant van de festivals horen.

Zo gaan ze in gesprek met Arne van Terphoven, hij maakte het boek ‘Het Festivalgevoel’. Je hoor het vanavond in Lijn5 met Farid & Sticks! Ook te beluisteren via de kabel.

Sinds 2006 staat de Amsterdamse kunstenaar Jesse Limmen op het Lowlands Festival met zijn concept De Magneetbar. Iedereen is welkom, maar: iedereen moet meedoen. Het publiek mag muziek maken, zingen of dansen en dus zèlf een optreden verzorgen!

Voor de vijfde keer op rij geven is er dit jaar ook de Lowlands University. De leukste universiteit van Nederland opent komend weekend haar tentdoeken voor de popsterren van de wetenschap.

Goede doelen zie je ook op vele festivals terugkeren. Zo ook bijvoorbeeld Globalicious. Farid & Sticks spreken met Cindy Pielstrom over deze organisatie die de beeldvorming van honger en armoede wil verbeteren.

Op een festival zit een ongeluk ook in een klein hoekje… Je kunt vervelend vallen, ziek worden of een totaal verkeerde combi drank – drugs hebben genomen. Gelukkig zijn er dan de medewerkers op de EHBO-post die verplicht op ieder evenement aanwezig is. Maar wat maak je zoal mee op een festival? Francesco is ambulancechauffeur en hij werkt als EHBO-medewerker op verschillende festivals.

Zwart Licht is een samenwerking tussen producer Hayzee en MC Akwasi. Aankomend weekend staan ze op de Xray-stage op Lowlands.

En natuurlijk zoals iedere week de YouTube Tip, Flows uit de Oude Doos, een reportage en het Nieuwtje van de dag.


Hier kun je de show Lijn5 met Farid & Sticks naluisteren op de site van Lijn5!

Ster advertentie
Ster advertentie