FunX

Hooikoorts is coming: wat helpt wel en niet?

foto: ANP XTRA
  1. Newschevron right
  2. Hooikoorts is coming: wat helpt wel en niet?

Nog iets meer dan een maand en de zomer begint. We weten allemaal wat dat betekent: hooikoorts is coming (zin in)! Samen met dokter Rutger Verhoef zocht Fernando vanochtend in Start naar de beste oplossingen tegen hooikoorts.

“Dat is ook een broodjeaapverhaal helaas.”

Feit of fabel?

Hooikoorts is zo’n typische allergie waarvan je niet weet wat je ermee aan moet. Daarom dachten we: wij gaan jouw leven iets makkelijker maken. Fernando ging samen met dokter Verhoef een lijstje af om te kijken wat wel en niet klopt.

Zo vroeg Fernando of het klopt dat zoenen helpt tegen hooikoorts. Dokter Verhoef was daar kort en krachtig over: “Dat zou prachtig zijn, maar het is niet waar.” En het eten van theelepeltjes honing of een lekkere gin-tonic drinken dan? “Dat is ook een broodjeaapverhaal helaas”, aldus dokter Verhoef.

Tips

Oké, shit. En nu? Wat kan je behalve de bekende oogdruppels, neussprays en tabletjes nog doen? Gelukkig gaf dokter Verhoef enkele tips: “Je kunt bijvoorbeeld wat vaseline onder je neus smeren, zodat de pollen daar blijven hangen.” Ook het dragen van een zonnebril kan helpen volgens dokter Verhoef, zodat de pollen niet in je ogen komen. “En dan met name met zonnig en winderig weer, want dan hangen de pollen het meest in de lucht.”

Maar wat nog meer? Sluit je ramen, laat je was niet buiten drogen en ga vooral niet grasmaaien. Oh ja, en douch nog even voor het slapengaan, zodat je ook echt de pollen uit je haar wast.

Ster advertentie
Ster advertentie