FunX

Bevrijd de Damschreeuwer!

  1. Newschevron right
  2. Bevrijd de Damschreeuwer!
Natuurlijk, je bent een gevaar voor de samenleving als je in zo’n mensenmassa als op 4 mei op De Dam zorgt voor massahysterie. Om tijdens dat ene moment stilte per jaar om aandacht te krijsen, letterlijk, is niet het slimste wat je kunt doen. Maar als je daarvoor een jaar later nog steeds vast zit, is dat overdreven.


BOM!
Het werd stil, er kwam een schreeuw, iemand riep “bom!”, een menigte sloeg op hol en 60 gewonden waren het gevolg. Dat was Dodenherdenking 2010. De schreeuwer bleek een verwarde man, ook wel Adam genoemd. Adam is veelpleger en is opnieuw gearresteerd ‘op verdenking van diefstal’. Hij zit een straf uit van 90 dagen en kan dus vanavond niet nog een keer de orde verstoren tijdens de herdenking.

Inrichting
De straf waarvoor de Damschreeuwer nu vast zit heeft niets met de Dodenherdenking te maken, maar de politie zegt dat het hen wel goed uitkomt. Officieel is Adamin afwachting van een ISD-zitting, daarbij wordt beslist of hij in een Inrichting voor Stelselmatige Daders opgesloten wordt of niet. Zo ja, dan kan hij daar nog twee jaar vastgehouden kan worden.

Vakantie
‘Adam’ zelf wilde vanavond niet eens naar de Dam! Bij AT5 liet hij weten al een ticket geboekt te hebben. Hij zei ook dat hij onterecht vastzit voor de vermeende diefstal.

Maak een statement zo vlak voor Bevrijdingsdag en laat de Damschreeuwer vrij!

Ster advertentie
Ster advertentie