FunX

SPOKEN: Jacht op vreemdelingen

  1. Newschevron right
  2. SPOKEN: Jacht op vreemdelingen
Nederland wees de afgelopen weken regelmatig met de vinger richting Rusland vanwege de slechte mensenrechtensituatie, maar we mogen ook weleens in de spiegel kijken. Zo is afgelopen vrijdag de nieuwe wet ‘Verruiming bevoegdheden vreemdelingentoezicht’ in werking getreden.De vreemdelingenpolitie en de Koninklijke Marechaussee kunnen daardoor in het kader van het onderzoek naar de identiteit van een vreemdeling, voortaan zonder toestemming van de bewoner een woning doorzoeken.

Illegalen uitzetten

Door de nieuwe wet ‘Verruiming bevoegdheden vreemdelingentoezicht’ is het dus niet meer nodig om toestemming van de bewoner voor de doorzoeking te krijgen en het idee daarachter is dat de uitzetting van illegalen sneller plaats kan vinden. Manu spreekt in Spoken over deze wet met de voorzitter van de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken Adriana van Dooijeweert en journalist Bart Smout.

Duidelijke Taal
Naast het actuele thema biedt Manu wekelijks ook een podium aan iemand in de rubriek Duidelijke Taal. Deze week sprak Manu met J.A.E. van de Stropstrikkers. Ze hebben een aantal turbulente weken achter de rug hebben. Hun album 'Tabula Rasa' is onlangs uitgekomen en de releaseparty was dope, maar een week ervoor is één van hun vrienden, rapper 'Steach' overleden. De Duidelijke Taal keuze van J.A.E, is dan ook een track van ''Steach''.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201403022100.mp3{/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)

1e uur
Booba – Illegal
Elzhi – The Science
Looptroop – Fort Europa
Typhoon – Hotel Beschaving
Stropstrikkers ft. Pax – Movin’
Steach & Dobleye – Titaantjes (Duidelijke Taal)
Immortal Technique ft. Mojo – Eyes In The Sky
Jedi Mind Tricks – Shadow Business
The Fugees – Fu-Gee-La
Ster advertentie
Ster advertentie