FunX

Who run Amsterdam? Allochtonen!

  1. Newschevron right
  2. Who run Amsterdam? Allochtonen!
"De multiculturele samenleving is mislukt” zijn woorden die je niet zomaar naast je neer kan leggen. Al helemaal niet als een minister die voor de Christelijke waarden staat ze uitspreekt. Nu blijkt dat Amsterdam voor meer dan 50% uit allochtonen bestaat is het beste wat er gezegd kan worden: Minister Verhagen, eat your heart out! Ze bestaan, de groep groeit en oh ja ze zijn niet mislukt!

Onderzoek
Volgens de cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) is ruim 50% van de Nederlanders in Amsterdam van allochtone afkomst! Tussen 1996- 2010 is het aantal autochtonen in onze hoofdstad van 59% naar 50% en nu naar 49,7% gedaald. Volgens het onderzoek zou het aantal allochtonen stijgen omdat allo’s meer kinderen krijgen dan de autochtonen!

Definitie allochtoon
Wat wordt er eigenlijk überhaupt onder een ‘allochtoon’ verstaan? Het CBS hanteert sinds 1999 de volgende definitie: “Persoon van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren”. Dus al ben je hier geboren, praat je vloeiend Nederlands, juich je als Oranje wint op het WK… als één van je ouders in het buitenland is geboren ben en blijf je een allochtoon. Zucht!
Misschien wordt het tijd om de definitie te veranderen en iemand alleen allochtoon te noemen als hij of zij buiten Nederland is geboren. Dan kan de discussie over allochtonen en autochtonen eindelijk ophouden omdat de allochtonen die hier geboren zijn dan plots autochtonen zijn. Allochtonen die in het buitenland geboren zijn komen dan eindelijk in de minderheid en zie daar: bedreiging opgelost!

Veranderd
Nederland ziet er niet meer uit als 30 jaar geleden. Het is kleurrijker geworden en de samenstelling is veranderd. Onderzoeken en cijfers van het CBS evenals het succes van FunX bevestigen dit. Hoe lang duurt het nog voordat de andere 50% dit gaat inzien en het als een verrijking gaat zien in plaats van een probleem?

Ster advertentie
Ster advertentie