FunX

Menthe wist tot haar bevalling niet dat ze zwanger was

foto: YouTube: Menthe & Charlotte
  1. Newschevron right
  2. Menthe wist tot haar bevalling niet dat ze zwanger was

Stel je even voor: je bent 19 jaar en hebt al een tijdje last van vermoeidheid en buikpijn. Op een gegeven moment gaat het echt niet meer, je moet met een ambulance naar het ziekenhuis. Daar wordt er verteld dat je zwanger bent en niet veel later ligt er een gezonde baby op je buik. Onvoorstelbaar toch? Het overkwam de toen 19-jarige Menthe. Jaimy & Shay belde met haar om te vragen hoe het is om zo onverwachts moeder te worden.

Huisarts

Twee jaar geleden was Menthe zonder dat ze het wist zwanger. Ze had wel wat last van rommelende darmen en vermoeidheid, maar dat kwam volgens de huisarts door een darmverstopping.Toen de vermoeidheid toch aan bleef houden, ging Menthe nog een keer naar de huisarts. Er werd bloed geprikt en gezegd dat de vermoeidheid door een te laag ijzergehalte in haar bloed kwam. Opnieuw ging Menthe nietsvermoedend weer naar huis.

Ongesteld

Ook aan Menthes lichaam was niks te zien. Ze was wel wat voller geworden, maar had geen typische zwangerschapsbuik. Een paar dagen voor de bevalling liep ze zelfs nog in bikini. Daarnaast werd ze nog steeds gewoon ongesteld, dus de gedachte dat ze misschien wel zwanger was, kwam totaal niet in haar op.


Foto: YouTube: Menthe & Charlotte

Schildklier

Drie dagen voor de bevalling ging het echt niet meer. Ze kwam net terug van vakantie, maar was ontzettend moe. Ze ging weer naar de huisarts. Daar werd nogmaals bloed afgenomen en dit keer was de conclusie dat ze een aandoening aan haar schildklier zou hebben.

Weeën

Maar op de dag van de bevalling voelde Menthe zich echt niet goed. Ze was de dag daarvoor nog gaan stappen, maar voelde zich plotseling heel slecht. Op sommige momenten ging ze kapot van de buikkramp en twee minuten later leek er niks aan de hand. Uiteindelijk had haar moeder door wat er aan de hand was. De symptomen leken allemaal wel erg veel op weeën!

Bevalling

Menthes moeder belde snel 112 en niet veel later lag ze in een ambulance. Daar werd er gezegd dat Menthe rekening moest houden met een premature baby die misschien niet meer zou leven. Eenmaal in het ziekenhuis bleek het hartje gelukkig wel te kloppen en kon ze gaan persen. Nog geen uur later lag de gezonde Charlotte Aimee op de buik van Menthe.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opeens moeder

Uit het niets was Menthe een moeder en dat was heel erg heftig. Onderweg naar het ziekenhuis was ze compleet in paniek. Ze schreeuwde ze de hele boel bij elkaar dat ze geen baby wilde. Na de bevalling was dat echter wel anders en nam de moederinstinct het over. Ze begon te beseffen dat ze een kind had: "Het is alsof je hersenen opeens omschakelen."

Vader

De vader van Charlotte is ook nog steeds in beeld. Toen Menthe beviel van haar dochter was de relatie met hem uit. Na de bevalling belde ze hem op met het bizarre verhaal. Zijn reactie? Hij zei dat Menthe het niet alleen hoefde te doen.

"Hij moest heel even nadenken en toen belde hij terug en zei hij dat hij voor haar ging zorgen. Tot op de dag van vandaag doet hij dat nog."

Gewend

Inmiddels is Menthe al helemaal gewend aan het moederschap. Ze vlogt samen met haar 2-jarige dochtertje over het leven van een tienermoeder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie