FunX

Gamekings: "Wii U is een must have"

  1. Newschevron right
  2. Gamekings: "Wii U is een must have"
Gameking Boris had vanmorgen naar eigen zeggen spectaculair nieuws te melden tijdens FunX Start. Gisteren werden tijdens een persconferentie van Nintendo de laatste belangrijke details rondom hun nieuwste spelcomputer de 'Wii U' onthuld. Zo werden de prijs, release datum, nieuwe games en extra systeem specificaties aangekondigd door Nintendo.

Grafisch beter
Volgens Boris is dit apparaat een must have. Op grafisch gebied is het een grote vooruitgang in vergelijking tot zijn voorganger de Wii. "Als je de graphics ziet, het is mooier dan de xbox360, mooier dan playstation 3", aldus de Gameking. Er komen bovendien meer games voor de echte spelfanaten op uit dan op de Wii het geval was. "Al die games die daarop uitkwamen, het was leuk voor je moeder, de gezinnetjes. Gamers werden er niet echt warm van. Dat gaat Nintendo veranderen met deze Wii U", voegde hij er nog aan toe.

Tablet controller
"Het belangrijke van de Wii U is dat je een soort tablet controller hebt", vertelde Boris. Deze gamepad is een combinatie van een normale controller en een touchscreen. Op de touchscreen kunnen andere beelden getoond worden dan op tv. Hierdoor zijn er veel creatieve mogelijkheden net als op Nintendo's draagbare spelcomputer de 3DS.

Call of Duty: Black Opps 2
Bij Call of Duty: Black Opps 2 kan je zo bijvoorbeeld in het veld ergens een camera plaatsen. Op je controller zie je het beeld van de camera en op je tv zie je het beeld door de ogen van de soldaat die je speelt. Een andere mogelijkheid bij dat spel is ook om zo met z'n tweeën tegen elkaar te spelen. Een persoon kijkt op tv terwijl de ander via de gamepad speelt.

Keuze
Nintedo heeft twee bundels aangekondigd. Een witte basic versie met 8 gb en een zwarte premium variant van 32 gb. Het is bovendien mogelijk om via een van de usb aansluitingen een externe harddisk naar eigen keuze aan te sluiten. De Wii U gamepad zit standaard in een pakket.

Er zijn maar liefst 50 games aangekondigd die allemaal voor maart worden uitgebracht. Een groot aantal spellen is rond de lanceringsperiode van de Wii U op 30 november al verkrijgbaar. De Wii mote controllers die voor de Wii gebruikt worden, werken bovendien op de Wii U.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F59818490&show_artwork=true"></iframe>
{/source}


Call of Duty: Black Ops 2


New Super Mario Bros U


Rayman Legends


Naast het gamen is het is ook mogelijk om je favoriete tv-series te bekijken. Bekijk in de onderstaande trailer hoe dat in z'n werking gaat.

Nintendo TVii trailer
Ster advertentie
Ster advertentie