FunX

Panday: Nederlander en toch buitenlander

  1. Newschevron right
  2. Panday: Nederlander en toch buitenlander
Het leven in Nederland kan soms wel eens conflicten opleveren. Je groeit op in Zaandam met buitenlandse ouders, je voelt je Nederlands en je bent geïntegreerd, maar zodra je met je voeten buiten de deur stapt ben je toch weer een buitenlander. Comedian Rayen Panday heeft hier alle leuke aspecten uit weten te halen en deze samengebracht tot zijn nieuwe cabaret show Drie Keer Rayen. Vanochtend vertelde hij uitgebreid zijn verhaal tijdens Start.

Drie Keer Rayen

Drie Keer Rayen weergeeft de diverse achtergronden van Rayen Panday: Hindoestaans, Surinaams en Nederlands. Rayen vertelde in Start dat de setting gaat om verwachtingspatronen. Een Hindoestaanse bruiloft vormt hierbij de basis. "Ik denk dat alle ouders wel verwachten van hun kinderen dat ze goed studeren, dat ze gaan trouwen en dat ze een bepaalde weg volgen. Op de een of andere manier kan ik aan geen van die punten voldoen."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F60278761&show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Maatschappelijke rol Bollywood

Met een Hindoestaanse achtergrond, speelt ook Bollywood voor Rayen een grote rol in zijn leven. Volgens hem is de invloed van Bollywood films op de maatschappij groot. "Ik merk dat als ze een maatschappelijk thema behandelen in een Bollywood film, dat ze het er heel veel over gaan hebben. Ze bereiken echt een hele grote groep. (..) En dan wordt er wel gesproken over iets wat heel taboe kan zijn."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F60278934&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie