FunX

'House-opa' Johan (86) bezoekt nog steeds ieder festival en zo houdt hij dat vol

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. 'House-opa' Johan (86) bezoekt nog steeds ieder festival en zo houdt hij dat vol

Moet je als je de 70 hebt gepasseerd maar achter de geraniums gaan zitten? Nee hoor, niet als het aan Johan de Vries ligt. Of het nu Awakenings, Dance Valley of Mysteryland is, deze 86-jarige techno-opa gaat werkelijk alle festivals af en heeft daar nog steeds heel veel plezier in. In zijn drukke feestschema is het hem gelukt een klein gaatje vrij te maken voor een bezoekje aan de FunX-studio bij Morad & Dyantha.

Hoe het begon

Het zou heel goed kunnen dat je Johan wel eens dansend voorbij heb zien komen op een festival, want de afgelopen jaren heeft hij er flink wat bezocht. Het begon in 2005 toen hij eens een keer ging kijken op een dansfeest op het Haarlemse treinstation. "Dat ging zo goed, dat ik ook eens naar een openluchtfestival wilde gaan."

Positieve reacties

Zo gezegd, zo gedaan. In 2006 kocht Johan een kaartje (toen nog maar tien euro) aan de deur bij een festival. "Ik had me voorbereid op negatieve reacties." De toen 74-jarige man had verwacht dat mensen hem raar zouden aankijken en tegen hem zouden zeggen dat iemand van zijn leeftijd niet op een festival thuishoorde. Het tegenovergestelde gebeurde: "Men kwam op me af en gaf me schouderklopjes. Ze vonden het juist leuk dat ik dit op mijn leeftijd nog deed en gaven me complimenten over het dansen."

Uniek

Inmiddels is Johan dus een veel en graag geziene gast op festivals. Dat hij nooit leeftijdgenoten tegenkomt, vindt hij niet erg: "Nu ben ik uniek." Het zorgt er zelfs voor dat hij - met behulp van zijn manager - gratis naar binnen kan. Zijn ultieme droom is om ook een keer naar feesteiland Ibiza te gaan om een optreden van een grote DJ bij te wonen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volhouden

Een paar uur dansen in de hitte is niet te doen.. laat staan als je 86 jaar oud bent! Hoe Johan het toch volhoudt? "Ik drink geen alcohol, want dan kan ik niet goed meer dansen. Ik drink water en frisdrank. Ook neem ik genoeg rust, want ik kan geen twaalf uur dansen. Ik dans een halfuur en hou dan een halfuur rust." Johan bekijkt per festivalseizoen of hij het nog aankan. Voorlopig voelt hij zich in ieder geval nog goed genoeg.

"Ik zeg al vijf jaar, ik doe het nog één jaar."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie