FunX

Het hele internet ontzet door foto Syrisch jongetje

  1. Newschevron right
  2. Het hele internet ontzet door foto Syrisch jongetje

Gisteravond gingen er schokkende beelden het internet over van een klein jongetje dat in Turkije was aangespoeld. Een Syrische vluchteling die de oversteek niet haalde. Het aanzicht van het jongetje, liggend op zijn buik terwijl de zee hem overspoelde, brak de harten van veel mensen.

Al snel werd het verdronken jongetje dat Aylan heette en drie jaar oud was, het gezicht van de vluchtelingenstroom naar Europa genoemd en dat vond niet iedereen terecht:

Naast de honderden positieve, meelevende reacties, konden sommige mensen het niet laten om ook hun negatieve reactie te geven.

Toch wordt de meeste kritiek geleverd op de Europese leiders en roepen mensen hen op om actie te ondernemen om dit steeds groter wordende probleem op te lossen.

Maar andere mensen willen hier niet op wachten en nemen het heft in eigen anden. Zo is er een Facebookpagina opgericht voor mensen in Nederland die een gastgezin willen worden voor vluchtelingen. Al meer dan 15.000 mensen hebben de pagina geliked en er zijn al honderden aanmeldingen binnen.

Ook in andere landen willen mensen graag iets doen. In Duitsland hebben al heel veel voetbalsupporters van verschillende clubs laten weten dat vluchtelingen welkom zijn.

Hopelijk betekenen al deze initiatieven dat er iets gedaan wordt aan dit probleem zodat er niet nog meer mensen hoeven te verdrinken onderweg naar een beter bestaan.

Let op: dit filmpje kan schokkend zijn.

#شام #سوريا | ملائكة على شواطئ الموت.. فيديو لطفل سوري سحبته أمواج البحر إلى الشواطئ التركية بعد غرق القارب الذي كان على متنه.

Posted by ‎S.N.N | شبكة شام‎ on woensdag 2 september 2015
Ster advertentie
Ster advertentie