FunX

Zwart Licht brengt Grime EP uit: 'Beats Beats Beats'

  1. Newschevron right
  2. Zwart Licht brengt Grime EP uit: 'Beats Beats Beats'

Hayzee en Leeroy van Zwart Licht hebben samen met vijf andere producers hun eerste Grime EP gelanceerd. De plaat is volledig instrumentaal. Zo willen de jongens de aandacht vestigen op de producers, in plaats van op de performers. Leeroy kwam met producer Eclypse langs bij Eva in Jouw Stad Amsterdam om te praten over grime, vinyl en de ingetogenheid van veel Nederlandse producers.

Beats Beats Beats

De EP 'Beats Beats Beats' is ontstaan in samenwerking met Studio West. Op het album is geen zang of rap te horen. Op die manier wordt de spotlight gericht op de producers, maar wel met de mogelijkheid tot remixes door artiesten in het achterhoofd.

''De producers doen het meeste werk. Zonder een goede beat gaan vrouwen niet dansen en gaan mensen niet los. Ze krijgen niet de aandacht die ze verdienen.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NL Grime

Bij Zwart Licht denk je waarschijnlijk niet zo snel aan grime. Maar dankzij de vele muzikale invloeden, zoals reggae, dub, garage en hiphop, is het toch erg toegankelijk. Hoewel je het in Nederland misschien niet zo snel op de radio zou horen, gebeurt dat bijvoorbeeld in Engeland wel. UK Grime is heel groot, maar Eclypse en Leeroy hopen dat er ook meer ruimte zal komen voor NL Grime.

''In de UK gaan MC's langs het radiostation om live op die beats te rappen. Het zou vet zijn als dat in Nederland ook gebeurt.''

Energie

De plaat is op vinyl uitgebracht en Eva mocht de allereerste plaat ontvangen. Grime is volgens hen het perfecte genre voor vinyl, omdat het de kwaliteit van de muziek goed doet en de energie extra duidelijk voelbaar wordt. De EP is ook volledig te beluisteren via Spotify.

Trap

Zwart Licht wil na dit project nog meer producers in de spotlight zetten. Er zal eenzelfde soort plaat worden gemaakt in samenwerking met Nederlandse producers en Studio West, maar dit keer in het genre trap.

''Producers moeten gewoon hun shine krijgen.''

Ster advertentie
Ster advertentie