FunX

Yuki over 'Chicks zijn op niks'-uitspraak: "Jammer dat het gegeneraliseerd wordt"

foto: Instagram: @yukichristus
  1. Newschevron right
  2. Yuki over 'Chicks zijn op niks'-uitspraak: "Jammer dat het gegeneraliseerd wordt"

Yuki kreeg deze week veel kritiek van vrouwelijke artiesten op nadat hij in zijn Convo Talkshow dat 'chicks op niks zijn'. Alles explodeerde op social media en Yuki kwam behoorlijk onder vuur te liggen. Hij reageerde in Start met Fernando op alle ophef.

'Chicks zijn op niks'

Wat is er gebeurd? De boys van Convo hadden het samen met Jack over welke vrouwelijke urban artiesten volgend jaar de award voor Next Best zouden kunnen winnen bij de FunX Music Awards. Défano concludeerde dat hij hoopte meer vrouwen te zien opstaan, waarna Yuki reageerde: "Ja man, chicks zijn op niks. Ik blijf het zeggen." De hel barstte vervolgens los op social media. S10 was de eerste die reageerde op de uitspraak. In haar Insta Stories zegt ze onder andere:

"Ik vind het echt pijnlijk, want we hebben op dit moment fucking veel harde chicks. De reden dat het op dit moment nog steeds niet zo heel erg lekker gaat, is omdat er gewoon te veel disrespect is voor chicks. Precies wat jullie doen in jullie talkshow: jullie praten over dames als 'bitches'. Sorry, maar op deze manier schiet het ook niet op. Misschien moeten jullie als groot platform de dames ook op een respectvolle manier embracen en dan zijn chicks meer op shit."

funxvideo_5df0d34e2fd4c

Numidia
Ook een boze Numidia ging los in haar Stories. Om te laten zien dat chicks wél op iets zijn, geeft ze haar miljoenen streams als voorbeeld.

"Serieus? Chicks zijn op niks?! [...] Als jij dat zegt, mag ik dan jouw streams zien? Dit slaat echt nergens op. Jullie moeten jullie Convo Talkshow écht gaan verbeteren. Dit soort shit is respectloos naar ons toe. [...] Er worden steeds meer dames in de scene betrokken en dat is wat jou bang maakt. We gaan overnemen en gek ook. Onthoud mijn woorden."

funxvideo_5df0d36766e8b

Reactie Yuki
In Start met Fernando vertelde Yuki wat hij bedoelde met zijn reactie. Hij legde uit dat hij deze zomer een aantal vrouwen in de gaten hield die veel liedjes dropten en lekker gingen. Nu is het opeens stil rondom hen en dat frustreert Yuki:

Daarom was mijn reactie van: 'Chicks zijn op niks'. Dat is zeg maar een straatmanier om te zeggen dat je een beetje lacking bent op jezelf. Als je bijvoorbeeld een vriend hebt die drie talenten heeft en hij gebruikt er maar één, kan je zeggen: 'Kil, hoezo gebruik je maar één talent? Je bent op niks.' Maar ja, mijn uitspraak viel niet lekker en toen kwam die hele uitbarsting."

Yuki over 'Chicks zijn op niks'-uitspraak: "Mooi hoe de dames voor elkaar opstaan"

Boos op reactie van Numidia

Over één reactie is Yuki niet te spreken, namelijk die van Numidia. In haar Stories zegt de zangeres namelijk nog: "Chicks zijn op niks, omdat jij waarschijnlijk achter vrouwelijke artiesten aan zit, wat vaker gebeurt in de scene en waarna wij jullie boycotten. [...] Wij willen geen vieze dingen met jou doen, wij willen werken." Deze reactie kan Yuki totaal niet begrijpen en hij snapt niet waar het vandaan komt:

"Ik dacht van: jij zegt écht shit. Ze verzint er random bij dat ik achter vrouwelijke artiesten aanzit. Toen dacht ik: kom op, we zijn te oud om gewoon random leugens de straat op te gooien. Nu kunnen vrouwelijke artiesten mij zien als die guy die achter vrouwen aanzit. Ik heb nog nooit iets met een vrouwelijke artiest gedaan."

Positieve twist

Yuki legt verder nog uit dat hij zich op dat moment niet besefte dat het zó serieus genomen zou worden. Om de hele ophef af te sluiten, probeert hij er nu dan ook een positieve twist aan te geven:

"Ik vind de saamhorigheid van de dames en hoe zij nu voor elkaar opstaan alleen maar mooi. Ik zou het kunnen zien alsof iedereen boos op mij is, maar ik zie juist hoe zij elkaar joinen en het van de daken schreeuwen. Ze posten filmpjes en iedereen repost het van elkaar. Het is alleen maar mooi, want vrouwen hebben dat op dit moment nodig. Alle individuen vormen samen een groep. Dat gebeurt nu en ik hoop dat ze dat volhouden en door blijven pompen."

Ster advertentie
Ster advertentie