FunX

Alcoholfabeltjes ontrafeld

  1. Newschevron right
  2. Alcoholfabeltjes ontrafeld
De gemiddelde Nederlander denkt goed op de hoogte te zijn van de gevolgen van alcohol. Veel mensen geloven echter in bepaalde alcoholfeitjes die fabels blijken te zijn. Commissie Gedistilleerd van het Productschap Dranken deed daarom in samenwerking met stichting Alcohol Research een onderzoek naar een groot aantal van deze fabeltjes. De stichting verzamelt veel kennis en wetenschap over de effecten van alcohol op het menselijk lichaam.

Één van de meest opvallende fabels die werd onderzocht is dat je van sterke drank eerder dronken wordt. "Maakt niet uit welke drank je drinkt, er zit dezelfde alcohol in. Alleen natuurlijk in een fles gedestilleerd zit meer alcohol dan in een fles bier, althans als je dezelfde hoeveelheid neemt," aldus de heer Stassen van PDGC tijdens FunX Start. Er is een speciale website gemaakt waar alle feiten en fabeltje bij elkaar zijn gezet.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F71076438&amp;color=ff6600&amp;auto_play=false&amp;show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie