FunX

Slowstarter Arthur van Dijk schopte het tot wethouder!

  1. Newschevron right
  2. Slowstarter Arthur van Dijk schopte het tot wethouder!
Op je dertigste nog aan een studie beginnen, dan heb je wel doorzettingsvermogen. Arthur van Dijk noemt zichzelf een slow starter. Hij had een enorme drive om zijn carrière naar een hoger plan te tillen en studeerde op zijn 33e af. Bij de gemeente Haarlemmermeer is hij sinds 2003 wethouder, hij vertelde er zondag over in Hi5.


Normaal
Arthur van Dijk groeide op in Dordrecht waar hij een “gewone jeugd” had. Vakanties werden altijd in Nederland gehouden en de belangrijkste waarde die hij vanuit huis meekreeg was “doe maar normaal”. Het hebben van een baan was toen belangrijker dan het halen van een diploma. Maar Arthur kwam erachter dat het in de ambtelijke wereld handig is om een titel voor je naam te hebben staan en startte de opleiding fiscale advocatuur aan de Universiteit van Leiden.

Keuze
De wethouder van de gemeente Haarlemmermeer vindt het jammer dat hij pas laat is gaan studeren, maar het heeft hem geen windeieren gelegd. Het belangrijkste wat hij in zijn loopbaan leerde is dat hij niet afhankelijk wilde zijn van de keuzes die zijn leidinggevende maakt. Hij heeft een goed team om zich heen en wie weet maak jij daar een periode deel vanuit.

Luister hier de show terug!
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201201291700.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie